Fructele oleaginoase reduc nivelul colesterolului rau, riscul de inflamatii si imbunatatesc sanatatea vaselor sanguine de la nivelul inimii. Pornind de la aceasta premisa, cercetatorii au constatat ca daca rontaim arahide sau consumam sandvisuri cu unt de arahide de cel putin cinci ori pe saptamana reusim sa ne injumatatim riscul de a suferi de o boala cardiovasculara.
Dupa ce au analizat dieta a peste 6000 de femei cu risc crescut de atac de inima, cercetatorii de la Scoala Medicala Harvard au constatat ca femeile care obisnuiau sa consume arahide prezentau un risc cu 44% mai scazut.
"Consumul a cel putin cinci portii pe saptamana de oleaginoase sau o lingura de unt de arahide pe saptamana reduce semnificativ riscul de a suferi de boli cardiovasculare. Este esential sa introducem fructele oleaginoase in alimentatia noastra zilnica, deoarece sunt sarace in grasimi saturate care determina cresterea colesterolului rau", sustine dr. Ellen Msaon de la Fundatia Britanica a Inimii.