Gelurile antibacteriene nu sunt foarte eficiente

Facebook Twitter Comenteaza
Gelurile antibacteriene nu sunt foarte eficiente

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Ottawa dupa ce au descoperit ca pana si cele mai eficiente geluri antibacteriene distrug doar 60% din microbi, informeaza publicatia britanica DailyMail.

 

Cu toate ca multe companii producatoare afirma ca gelurile bacteriene omoara 99% din microbi, de fapt ele procentajul este mult mai mic de doar 60%. Autoritatea de Reglementare pentru Medicamente si Produse de Ingrijire a Sanatatii a fost nevoita sa verifice daca intr-adevar calitatile atribuite multor geluri antibacteriene sunt adevarate.

In urma investigatiilor s-a constatat ca eficacitatea gelurilor nu este atat de ridicata, iar companiile nu au voie sa le atribuie calitati de genul protectiei impotriva gripei cu virus A/H1N1 pandemic, deoarece se creeaza falsa impresie ca au intr-adevar efecte medicinale.

In realitate, gelurile bacteriene reusesc sa distruga microbii cu care intram in contact in fiecare zi si care pot cauza o raceala obisnuita. Insa, foarte putini dintre noi cunoastem faptul ca gelul antibacterian este eficient in masura in care este aplicat pe mainile spalate in prealabil.
"In mod similar cu alti agenti de curatare, actiunea gelului antibacterian este vizibil diminuata in prezenta altor depuneri cum sunt resturile de mancare, noroi, materii fecale sau sange. Este necesar sa ne spalam pe maini inainte de a aplica gelul antibacterian daca vrem ca acesta sa fie eficient", explica dr. Ron Cutler, microbiolog la Universitatea Queen May din Londra.

Majoritatea gelurilor antibacteriene contin alcool, insa pentru o protectie eficienta specialistii ne recomanda sa le alegem pe cele cu un continut mai mic de alcool (62%) sau chiar fara alcool care au aratat o protectie mai indelungata.

 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod