Pregateste-ti pielea pentru primavara

Pe parcursul iernii, pielea acumuleaza toxine, se deshidrateaza si pierde vitamine si nutrienti esentiali care o pastreaza sanatoasa si frumoasa.
Pe parcursul iernii, pielea acumuleaza toxine, se deshidrateaza si pierde vitamine si nutrienti esentiali care o pastreaza sanatoasa si frumoasa. In sezonul cald vrei o piele frumoasa, care sa poata fi expusa fara niciun fel de probleme, pe de o parte, iar pe de alta trebuie sa fie sanatoasa. Cu alte cuvinte, pielea trebuie readusa la viata.

Frigul, umezeala si lipsa luminii naturale, la care se adauga hainele groase, blocheaza in sezonul rece capacitatea pielii de a respira. La asta se adauga cremele si cosmeticalele de zi cu zi si, nu in ultimul rand, aerul poluat si plin de noxe, care impreuna determina tot felul de probleme la nivelul stratului superficial al pielii.

Efectele sunt: lipsa de stralucire si de vitalitate, scaderea sensibilitatii locale, iritatii, mancarimi.
In plus, stratul superficial al pielii este ingrosat, celulele sunt "amortite", tenul are o tenta cenusie, iar anumite parti "ascunse" sunt ingrosate, aspre si foarte uscate.


Scapa de toxinele din piele


Toxinele sunt rezultatul metabolizarii a tot ceea ce se afla in jurul nostru. De la mancare, pana la cosmetice si noxe. Laboratoarele Dior, au stabilit ca in piele se produc miliarde de celule toxice, in fiecare zi. Cea mai mare parte a toxinelor este eliminata, dar multe raman si se acumuleaza. Toxinele sunt direct responsabile de distrugerea si degradarea proteinelor, de producerea de radicali liberi, care imbatranesc pielea si o sufoca, facand tenul si pielea sa arate obosite si cenusii.
In consecinta esential este sa scapi de toxine:

Alege metode de curatare blande si in etape, pentru a nu distruge bacteriile benefice ale pielii. Pielea contine peste 150 de bacterii diferite, pe suprafata epidermei, care asigura protectie. Din dorinta de a curata prea mult exista riscul sa le omori si sa-ti produci singura un plus de probleme.

Nu exagera cu exfolierea pielii, aplica metode blande, in etape pentru a da pielii posibilitatea sa se refaca intre doua sedinte. Cele mai indicate sunt sauna faciala, aburii si toate metodele de exfoliere naturala, pentru a stimula procesul fiziologic de regenerare. Trebuie sa tii cont de ceea ce se numeste bioritmul natural al pielii. Excesele deterioreaza bariera protectoare a pielii si determina intotdeauna iritatii.


"Exfoliaza" din interior. Nu cureti niodata un geam pe o singura parte, ci pe amandoua, pentru ca altfel este un efort inutil. Daca lustruiesti pe dinafara, trebuie sa freci si pe interior. Cea mai buna cale este aceea de a deprinde obiceiul sa bei dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu apa la temperatura camerei, in care adaugi cel putin doua lingurite de suc proaspat de lamaie. Acest gest simplu iti curata ficatul pe diauntru si iti lasa fata luminoasa. Urmat timp indelungat este un adevarat beneficiu pentru sanatate. In plus, metoda te ajuta sa te trezesti si sa ai un tranzit intestinal bun. Urmeaza in fiecare anotimp o cura de detoxifiere.

Tratemente de intretinere


Primavara pielea are nevoie de hrana proaspata. Cea mai buna solutie sunt mastile naturale, preparate, de tine, in casa.
Alege-le pe cele pe baza de miere de albine, galbenus de ou si drojdie de bere care toate hranesc in profunzime pielea. Un alt sfat al specialistilor de la Dior este acela de a folosi macar de doua ori pe an, un serum in loc de creme.
Acestea sunt mult mai concentrate, se absorb foarte bine si intra adanc in piele si sunt lipsite de adausurile care se afla in compozitia cremelor de fata si care nu sunt neaparat necesare pielii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • thelordoftherings pe 1 Apr 2010, 15:29
    super

    aceste sfaturi sunt foarte folositoare

    0
    0

  • dallin pe 31 Mar 2010, 10:45
    Pe peretii blocului ati incercst?

    Chiar santeti culmea cu reclama asta.Aici e alt articol decat plantatia si e logic ca e loc de comentariile la articol.Ce face disperarea din om....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod