Stilul cotidian de viata
Ajustarea stilului zilnic de viata
Asezatul, ridicarea in picioare si mersul - - daca asezatul si apoi ridicare vi se par par dificile alegeti un scaun mai inalt, cu spatar drept si cu brate. Evitati fotoliile prea moi si adanci. Dupa ce va ridicati ramaneti nemiscat cateva secunde, pentru a recapate echilibrul. Cand va blocati intr-o pozitie, incercati sa va rasuciti usor de pe o parte pe cealalta sau miscati picioarele ca si cum ati pasi peste un obiect afla pe podea.
Pentru a evita dezechilibrarea si caderile, incercati sa memorati trasee clare, fara obstacole, prin casa pentru a merge fara probleme printre piesele de mobilier. Fizioterapia si alte metode terapeutice complementare va pot fi de ajutor, oferindu-va exercitii pentru restabilirea echilibrului si imbunatatirea mersului.
Scrisul - multi pacinti care sufera de aceasta boala observa cum literele scrise de mana devin din ce in ce mai mici (micrografie). In acest caz, puteti recurge la o masina de scris sau la un computer.
Vorbirea - unele persoane pot dezvolta tulburari de vorbire, vocea poate deveni abia audibilila sau ragusita, tremuranda sau sacadata. In aceste situatii, incercati sa priviti in fata partenerul de conversatie, vorbiti intentionat mai tare decat ar fi cazul. Cititul sau recititul cu voce tare se pot dovedi utile. Daca sesizati orice fel de tulburari de vorbire, solicitati consultul din partea unui logoped.
Calatoriile
Planificarea atenta, din timp, transforma calatoriile intr-un mijloc de recreere mai usor si mai placut. Este recomandabil sa va lasati in casa suficiente medicamente, care sa va ajunga pentru cel putin o zi de tratament. De asemenea, pastrati cateva pastile in torpedoul masinii sau in geanta personala si luati-va cu dvs. rezerve de alimente si bauturi, pentru a va putea lua pastilele. In felul acesta, orice schimbare a planurilor de calatorie vi se va parea mai usoara.
Cum vorbiti cu ceilalti despre boala Parkinson?
Una din cele mai mari dificultati intampinate de un pacient cu boala Parkinson se refera la discutiile purtate cu ceilalti, in care incearca sa iti explice boala. Atitudinea negativa, manifestata prin curiozitate sau chiar ostilitate din partea strainilor care nu stiu nimic despre boala de care suferiti poate fi uenori traumatizanta.
Ramane la latitudinea dvs. daca le spuneti sau nu prietenilor, colegilor de serviciu, vecinilor su oamenilor cu care veniti zilnic in contact ca suferiti de boala Parkinson. Oricum, ar fi bine sa impartasiti cateorva persoane apropiate ceea ce vi se intampla, si intotodeauna vor fi animite persoane carora chiar trebuie sa le spuneti.
Nu asteptati prea mult timp sa le spuneti adevarul celor apropiati, mai ales daca simptomele dvs. sunt evidente. Si-ar putea face pareri gresite despre starea dvs iar incertitudinea este de multe ori mai dificil de suportat decat cunoasterea adevarului.
Comentarii (3)
www.antiparkinson.ro Adresa: Bd Dacia Bloc 29 sc.A et. 1 ap.7 cod 330106 Deva jud Hunedoara e-mail: robotul 2003@yahoo.com tel 0745 231153 C.I .41995/18.04.2006 C.F 18828414 Cont BCR Deva RO20RNCB0160054235850001
Asociatia Antiparkinson , unica organizatie independenta , nonprofit , apolitica, care apara interesele a celor 72.000 de bolnavi de Parkinson din Romania, avind in prezent 550 de membrii, functioneaza din data de 06.07.2006 , fondatorul si presedintele ales al asociatiei fiind maiorul inginer Raican Dan Stoian bolnav si el de parkinson din anul 1999.
Asociatia inregistrata cu Certificatul Fiscal nr 18828414, are sediul in Deva (Bd Dacia Bl 29 Sc A Ap 7), si un birou la Dorna Condreni jud Suceava, avind ca scop:.
► identificarea nevoilor reale ale bolnavilor de Parkinson si ameliorarea sanatatii lor prin respectarea principiului egalitatii de sanse pentru toate categoriile sociale privind accesul la informare, medicamente si tratamente in tara si strainatate;
► realizarea unor legaturi cu asociatii din alte tari;
► realizarea unor centre de recuperare fixe sau mobile sau dezvoltarea centrelor de recuperare, neurologica existente;
► realizarea de seminarii si evenimente cu scop de informare despre noutatile aparute in tratarea acestei boli prin editarea de carti si brosuri de informare.
Asociatia s-a afiliat la organismele interne si internationale devenind membru cu drepturi depline a Asociatiei Bolilor Rare Romania , European Parkinson’s Desease , etc fiind invitata si participind la congrese interne si internationale.
Totodata Asociatia a fost acreditata de Autoritatea Naţionala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal si de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale din cadrul M.M.P.S. sa colecteze manipuleze date furnizind servicii sociale cu caracter primar de identificare a nevoilor sociale individuale, familiale şi de grup.
Asociatia a editat 3 carti de cunoastere a bolii Parkinson fiind distinsa cu PREMIUL SPECIAL “Carol Davilla” pentru proiectul si cartea Viata cu boala Parkinson ; MENTIUNEA Galei Societatii Civile 2009 pentru programul ‘’Stocul de Siguranta’’; premiul OSKAR in 2009 acordat de revista Capital si in 2010 premiul pentru Cea mai activa asociatie de pacienti din Romania.acordat de Colegiul Medicilor din Romania pentru Campania de informare la nivel national privind sindromul Parkinson, „Nu îi lăsa să lupte singuri “Premiul pentru contributie individuala remarcabila” la Gala Oameni pentru Oameni decernat in 2011 pentru proiectul “Sprijin in Singuratate.
Asociatia Antiparkinson are o pagina publica de poze la activitatile desfasurate http://danrobotul.sunphoto.ro/ si o pagina web www.parkinson.home.ro , www.socialul.ro si www.antiparkinson.ro
In anul 2010 Asociatia a reprezentat Romania la al doilea congres mondial de parkinson de la Glasgow Scotia cu un stand de prezentare
Bolnav de cancer la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).
Vă rog ajutaţi-mă dacă nu pot să mor.
E-mail: rudolfleonard@yahoo.com
Telefon: 0757205495
Vă mulţumesc anticipat.
Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor???
Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. Trimite acest mesaj tuturor celor care ar putea să dea o mână de ajutor.
Bolnav la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).
va rog din toata inima ajutatima daca nu pot sa mor va inplor ajutatima
RUDOLFLEONARD@YAHOO.COM
Posteaza comentariu