Invata-l sa isi recicleze jucariile

Copilul tau primeste jucarii in nenumarate ocazii: de ziua lui, de Ziua Copilului, de Craciun, de Paste, cand iti vin prietenii in vizita, cand mergi cu el la cumparaturi, cand... Dar cand nu primeste el jucarii?! Insa a incepe sa ii pui la punct colectia se poate dovedi a fi o munca sisifica... In cutiile sale de "depozitare"...

Copilul tau primeste jucarii in nenumarate ocazii: de ziua lui, de Ziua Copilului, de Craciun, de Paste, cand iti vin prietenii in vizita, cand mergi cu el la cumparaturi, cand... Dar cand nu primeste el jucarii?! Insa a incepe sa ii pui la punct colectia se poate dovedi a fi o munca sisifica... In cutiile sale de "depozitare" nu stii niciodata peste ce dai: biscuiti sau prajituri storcite, o cana mai veche, lipicioasa si murdara, o serie de piese si de jucarii care nu mai sunt in stare de functionare... Cu alte cuvinte, te asteapta un fel de cautare de "comori".

Ca atare, este o idee foarte buna sa sortezi de cateva ori pe an toate acest jucarii (stricate, desperecheate, nedorite, prea putin utilizate etc.) si sa incerci sa le reciclezi.

Inainte de a le arunca la gunoi, mai acorda-le o sansa. Este posibil sa isi mai gaseasca totusi o intrebuintare.

Jucarii mostenite


In cazul in care ai un copil mai mare si unul de o varsta mai mica, "mostenirea" jucariilor (ca si a hainutelor, de altfel) este o practica obisnuita. In felul acesta, le reciclezi si salvezi si o gramada de bani - jucariile nu sunt ieftine in ziua de azi... In prima faza, asigura-te ca intaiul tau nascut nu se mai joaca cu ele sau nu le mai vrea, nu sunt foarte deteriorate, nu prezinta un pericol pentru sanatatea celui de-al doilea copil si, odata indeplinite aceste conditii, daruieste-i-le. Cine stie, este foarte posibil ca al doilea micut al tau sa fi pus de mult ochii pe jucariile respective, la care nu avea acces prea usor pana acum...

Daca nu ai mai multi copii carora sa le faci astfel de cadouri, incearca sa le oferi verisorilor celui mic, rudelor sau prietenilor.
Vei face o bucurie deosebita unei femei insarcinate care are deja pe cap o sumedenie de pregatiri si cumparaturi de facut. In plus, mai mult ca sigur ca micutul tau are foarte multe jucarii de care nici macar nu s-a atins sau pe care le-a folosit atat de putin, incat sunt ca noi. E si pacat sa le arunci...

Marturiseste-le celor pe care ii "cadorisesti" ca obiectele sunt reciclate si, eventual, reconditionate, pentru a elimina orice confuzie. De regula, reactiile vor fi pozitive, in special in cazul femeilor care devin mamici pentru prima oara si pentru care fiecare jucarie primita sau cumparata isi aduce contributia la viitoarea colectie impresionanta...

Acasa la bunici


Lucrezi in timpul zilei si vii acasa seara tarziu. Nu ai bani sa angajezi o bona pentru copil, asa ca probabil una dintre variante este ca bunicii sa aiba grija de micut, in timpul saptamanii, in special daca acestia stau aproape de tine.
Cum, practic, cel mic si-a facut o a doua casa la bunici, este preferabil sa pui la punct un set special de jucarii, pe care sa le tina in permanenta la "batrani".

Este o metoda eficienta - fie ca are cate un exemplar din jucariile preferate si intr-un loc, si intr-altul, fie ca are o colectie de jucarii care il tin ocupat la bunici, acest lucru il ajuta pe copil sa nu se plictiseasca si pe tine sa faci economii. Ca sa nu mai spunem de drumurile de care cei in varsta sunt scutiti sa le faca pana la magazin, de fiecare data cand copilul vrea o anume jucarie, sau de sacosele si gentile suplimentare pe care le-ai avea de dus sau de adus inapoi acasa, inainte si dupa fiecare vizita la bunici.