De ce apare transpirația excesivă la femei și cum poți scăpa de ea?
1. Limitează consumul de alimente picante și cafeină
Băuturile care conțin cofeină și alimentele picante, precum curry și ardei iuți, pot duce la o transpirație excesivă, în special la nivelul feței și pe cap. Același efect îl are și alcoolul. Ține un jurnal al alimentelor și băuturilor pentru a identifica ce alimente sau băuturi te fac să transpiri mult. De asemenea, folosește condimente mai puțin picante pentru a aroma preparatele.
2. Ai grijă cum faci baie
Atunci când faci baie sau duș zilnic, este important să folosești un produs de curățare cu o formulă ușoară. S-ar putea să simți nevoia să faci mai mult de un duș pe zi. Dacă te deranjează mirosul, încearcă să folosești un săpun antibacterian pentru a reduce bacteriile de pe piele.
Atunci când bacteriile se amestecă cu transpirația, apare mirosul neplăcut. Asigură-te că te usuci complet după duș, deoarece bacteriile și germenii se dezvoltă în stare de umezeală.3. Gestionează bufeurile și transpirațiile nocturne
Dacă menopauza provoacă bufeuri sau transpirații nocturne, există mai multe remedii disponibile. Aplică o pânză moale, rece și umedă pe piele sau bea apă cu gheață. Medicamentele prescrise de medic și terapia hormonală pot, de asemenea, să ușureze bufeurile. Multe femei încearcă terapii alternative - soia, ginseng, trifoi roșu, kava, dar nu există dovezi concludente că acestea ar fi eficiente. De aceea este important să discuți cu medicul tău pentru a decide ce este cel mai bine pentru tine.
4. Alege hainele potrivite
Îmbrăcămintea largă din materiale naturale precum bumbacul permite aerului să circule în jurul pielii, ceea ce încetinește acumularea de umiditate. Când faci exerciții, poartă țesături care îndepărtează umezeala de piele.
Păstrează un tricou sau o cămașă în plus, în cazul în care transpirația devine excesivă. 5. Redu stresul din viața ta
Este un cerc vicios. Stresul poate provoca apariția transpirației excesive, iar transpirația excesivă poate cauza apariția stresului. Tehnicile de relaxare, cum ar fi yoga, meditația, respirația profundă, te pot ajuta să îți controlezi factorii declanșatori și să micșorezi efectele transpirației.
6. Caută antiperspirantul potrivit
Antiperspirantele acționează prin blocarea conductelor glandelor sudoripare. Pentru simptome ușoare, există produse disponibile în magazine. Aplică un strat subțire de antiperspirant pe pielea uscată cu prosopul înainte de culcare. Ingredientele active pot începe să lucreze în timpul somnului.
Apoi aplică din nou dimineață. Deodorantul reduce mirosul, dar nu afectează umezeala. Pentru simptome severe, medicul poate recomanda un tratament.7. Ai grijă de picioare
Dacă picioarele transpirate sunt o problemă, evită dresurile. Poartă șosete din bumbac sau din materiale care absorb umiditatea din piele și schimbă frecvent șosetele. Asigură-te că pantofii sunt complet uscați înainte de a-i purta din nou. Acest lucru poate însemna să nu porți aceeași pereche de pantofi două zile la rând. Antiperspirantele nu sunt doar pentru subraț. Le poți folosi și pentru picioare.
8. Stai la o temperatură mai scăzută
Temperaturile scăzute de acasă și de la birou pot ajuta la reducerea transpirației. Pornește un ventilator sau un aparat de aer condiționat.
Sau deschide ferestrele pentru a menține circulația constantă a aerului. Bea multă apă rece și fă dușuri cu apă mai rece. Îmbracă-te cu mai multe straturi de haine, astfel încât să poți da jos sau adăuga straturi pe măsură ce se schimbă temperaturile. Iar în timpul sezonului cald, stai departe de lumina soarelui și fă activitățile intense dimineața.
Posteaza comentariu