În plus, câinii sunt mult mai sensibili decât pisicile când vine vorba de emoțiile umane. Există multe dovezi care atestă faptul că un câine poate simți emoțiile oamenilor. Potrivit unui studiu, acesta poate face diferența dintre o față fericită și una tristă, chiar recunoaște expresii care exprimă gelozia. O altă cercetare recentă a arătat că un câine poate simți dacă cineva nu este de încredere.
Câinii pot simți când o persoană nu este demnă de încredere conform studiilor
Se știe de mult timp că aceste animale pot înțelege oamenii când le arată ceva. Dacă stăpânul unui câine îi va indica locul în care cineva a lăsat o minge, un băț sau mâncare, câinele va merge acolo și va explora locul.
În studiul realizat de omul de știință Akiko Takaoka de la Universitatea din Kyoto, Japonia, au fost incluși 34 de câini. Scopul studiului a fost să se afle dacă un câine ar putea avea încredere într-o persoană care minte. Oamenii de știință voiau să afle dacă își pot da seama câinii când cineva este sau nu demn de încredere.
În cadrul experimentului, proprietarii câinilor au indicat o cutie cu mâncare. Câinii au alergat către aceasta. În prima rundă, participanții au indicat corect unde a fost ascunsă mâncarea în cutie. În următoarea rundă, a fost indicat un recipient gol. Câinii au mers către locul indicat de stăpânii lor. Acest lucru înseamnă că patrupedele înțeleg gesturile oamenilor.
Cu toate acestea, în cazul în care semnalele au fost contradictorii, câinii s-au simțit stresați și îngrijorați. Prin urmare, în a treia rundă, aceleași persoane au indicat din nou recipientul cu mâncare, iar câinii nu au mai urmat indicațiile. Cu alte cuvinte, nu au avut încredere în mincinoși. Toți câinii care au participat la experiment au reacționat în același mod.Din nou, câinii au urmărit experimentul cu interes. Motivul comportamentului lor este simplu. Câinii se simt atrași de ceva nou. De aceea, participanții noi la studiu pot câștiga din nou încrederea câinilor. Takaoka a declarat că a fost șocată de cât de repede devin conștienți câinii de onestitatea unei persoane.
În timpul unui alt experiment, stăpânii câinilor au cerut ajutorul altor persoane.
Oamenii încercau să le dea câinilor ceva de mâncare. Animalele de companie nu au vrut să mânânce din mâna persoanelor care aveau un comportament urât față de stăpânii lor. Cu toate acestea, au primit mâncare de la cei care i-au ajutat pe stăpânii lor și pe cei care nu au făcut nimic. Într-un alt experiment, stăpânii câinilor au cerut ajutorul de la două grupuri de străini. Câinii au demonstrat o bună înțelegere a regulilor sociale. Cu toate acestea, ei au evitat interacțiunea cu oamenii care erau nepoliticoși față de stăpânii lor.Este confirmat științific faptul că patrupedele noastre sunt mai inteligente decât se credea în trecut, dar inteligența lor diferă de cea a oamenilor.
Când un câine se află într-o situație, acesta răspunde la acea situație. Câinii nu se pot gândi profund la ceea ce se întâmplă, cum fac oamenii în cele mai multe cazuri. Dacă înșeli un câine, nu va mai avea încredere în tine și nu te va servi. Iar dacă câinelui tău nu îi plac prietenii tăi, s-ar putea să fie ceva în neregulă cu oamenii pe care îi consideri prieteni.
Posteaza comentariu