Sfaturi de la specialiști care te ajută să scapi de gândirea negativă
Specialiștii în sănătate s-au întrebat mereu de ce mintea umană tinde către gândirea negativă. Atunci când ești supus unui eșec, chiar dacă reușești ulterior, tot te gândești la eșec. De ce eșecul pare să rămână în mintea noastră mai mult decât o face succesul?
Știm intuitiv că există moduri diferite de gândire. Același pahar poate fi văzut pe jumătate plin sau pe jumătate gol. Multe cercetări au arătat că, în funcție de modul în care le descrii paharul oamenilor, poate fi schimbat modul în care te simți. Dar te-ai întrebat ce se întâmplă atunci când încerci să treci de la un mod de a gândi la altul? Putem să schimbăm mereu aceste moduri? Sau suntem blocați într-un mod specific de gândire?
Pentru a afla răspunsul la această întrebare, au fost făcute câteva experimente simple.
Unul dintre experimente a implicat dezvăluirea unei noi proceduri chirurgicale participanților la studiu. Primului grup de participanți i s-a spus despre procedura chirurgicală în termeni pozitiv - rată de succes de 70%, în timp ce celuilalt grup i s-a spus în termeni negativi - rată de eșec de 30%. Deloc surprizător, grupului pozitiv i-a plăcut procedura mult mai mult.Cu toate acestea, după aceea, primului grup i s-a spus că există o rată de eșec de 30% și nu i-a mai plăcut procedura instant. Dar atunci când i s-a spus celui de-al doilea grup că există o rată de succes de 70%, acestuia încă nu i-a plăcut procedura. A rămas blocat în gândirea inițială.
Aceste studii arată că perspectiva oamenilor asupra lumii are o tendință fundamentală de a se înclina spre gândurile negative.
Este destul de ușor să treci de la bun la rău, dar mult mai greu să treci de la rău la bine. Trebuie să lucrăm mai mult cu noi pentru a vedea lucrurile într-un mod pozitiv. Este nevoie de efort, dar îți poți antrena mintea pentru a face acest lucru mai bine. O cercetare a ajuns la concluzia că, atunci când scrii câteva minute pe zi toate lucrurile pentru care ești recunoscător, fericirea și bunăstarea pot fi stimulate. De asemenea, poți repeta veștile bune și le poți împărtăși și cu alții. Nu este un secret că multe persoane se plâng. Pare că sunt dependente de acest lucru, iar atunci când vorbesc cu alții, au tendința să uite de împărtășirea lucrurilor bune.
Dar este exact ceea ce trebuie făcut pentru practica minții. Este vorba despre remodelarea intenționată a poveștilor pentru a fi mai pozitive.Cu alte cuvinte, începe un jurnal al recunoștinței și vorbește despre bucuriile tale! De asemenea, trebuie să te gândești la aceste lucruri din perspectiva altora. Trebuie să fii conștient de faptul că răul tinde să rămână. Un comentariu răutăcios poate rămâne în mintea cuiva toată ziua sau toată săptămâna. Cineva se răstește la tine, te răstești la el sau la următoarea persoană pe care o întâlnești. Dar ce-ar fi dacă ai ierta persoana care se răstește la tine? Ce-ar fi ca atunci când ai un chelner care îți vorbește nepoliticos să îi lași bacșiș? Poți face foarte multe lucruri cu un mic act de bunătate.
Ne putem recalibra mintea pentru a gândi pozitiv, pentru a ierta și pentru a fi recunoscătoare pentru oportunitatea frumoasă de a trăi.
Posteaza comentariu