Frumusetea ochilor tai este accentuata de frumusetea genelor. Nu este de mirare ca genele lungi, voluminoase si arcuite sunt asociate cu feminitatea. Unele dintre noi sunt suficient de norocoase incat se pot mandri cu astfel de gene de la mama natura. Dar pentru cele care nu stau chiar atat de bine la acest capitol, exista din fericire mici trucuri care le pot ajuta sa stimuleze cresterea genelor si sa le amplifice frumusetea. Iata cateva dintre ele:
Cum sa ai gene lungi: Demachiere perfecta!
Acumularea de mascara si fard la radacinile genelor, impreuna cu alte tipuri de reziduri precum sebum, praf si celule moarte de piele, poate determina caderea genelor. De aceea, la fiecare demachiere, trebuie sa acorzi o atentie deosebita genelor tale. Asigura-te ca la baza lor nu mai exista mascara sau fard si curata-le cu un gel demachiant special daca ai folosit mascara rezistent la apa.
Gene dese: Fara iritatii!
Iritatiile minore sunt destul de comune la nivelul pleoapelor, avand adesea ca efect o cadere accentuata a genelor. Principala cauza a iritatiilor este demachiere necorespunzatoare sau atingerea pleoapelor cu mainile murdare. Pentru a le preveni, in primul rand asigura-te ca iti cureti perfect genele in fiecare seara, inainte de culcare, iar in al doilea rand, apeleaza la comprese reci cu infuzie de musetel. Aplica pe ochi doua pliculete de musetel, pe care le-ai lasat in prealabil la infuzat cinci minute.
Taie varfurile genelor
Pentru o regenerare activa, taie foarte putin din varfurile genelor. Numeroase persoane care si-au taiat sau si-au ars accidental genele au observat apoi o crestere pronuntata a acestora. Asta nu inseamna ca trebuie sa "bagi" foarfeca in genele tale... Ai nevoie de ceva rabdare pentru a taia extrem de putin din varfurile genelor, care sunt adesea si usor degradate. Poti apela la o astfel de procedura o data pe an sau chiar mai rar.
Vopseste-ti genele
Genele tale sunt mai lungi decat stii si asta pentru ca varfurile sunt atat de subtiri si de fragile incat pot fi usor transparente. Daca nu esti adepta aplicarii zilnice a mascarei, vopsirea genelor poate fi o solutie de compromis. Pentru ca sunt vopsite de la radacina pana la varfuri, genele vor fi mult mai vizibile si vor parea mai lungi. Nu uita ca vopsirea genelor trebuie realizata numai cu vopsea special destinata acestui scop, vopsea ce nu contine amoniac sau alte substante daunatoare ochilor. Ar fi de preferat sa apelezi la ajutorul unui profesionist, intr-un salon de infrumusetare.
Vitamina E, importanta pentru gene lungi
Aplica vitamina E pe gene, cat mai aproape de radacini, dar avand grija sa nu iti intre in ochi. Vitamina E stimuleaza cresterea parului si in acelasi timp hraneste pielea. Daca iti cad ceva mai multe gene dintr-o anumita zona, iar caderea lor este asociata si cu mancarime, este posibil ca zona respectiva sa fie afectata de o iritatie. Vitamina E calmeaza iritatia si stopeaza caderea acestora. Aplica vitamina E, care se gaseste sub forma de ulei, cu ajutorul unei periute speciale pentru gene.
Uleiul de masline
Tocmai pentru ca este foarte bogat in vitamina E, dar si in alte tipuri de nutrienti, uleiul de masline poate face minuni pentru genele tale. Acesta le intareste structura si le ofera stralucire. Aplica putin ulei de masline pe degete, inchide ochii si maseaza-i delicat, insistand asupra genelor.
Uleiul de ricin
Uleiul de ricin este cunoscut de multa vreme pentru proprietatile sale de regenerare si stimulare a cresterii parului. Aplica-l in fiecare seara pe gene, cat mai aproape de radacini. Ai grija ca uleiul sa nu iti intre in ochi pentru ca poate provoca o senzatie de usturime.