Terapia care te scapă de riduri în mod natural, fără efecte adverse

Fillerele reprezintă una dintre cele mai cerute, dar și cele mai eficiente terapii de reîntinerire, la ora actuală. Dintre acestea, injecțiile cu acid hialuronic sunt cele mai recomandate, atât pentru ridurile profunde, cât și pentru cele superficiale și pentru buze.

Rezultatul final este același cu liftingul chirurgical, dar avantajele sunt mai mari: efectul este mult mai rapid, încă de la prima ședință, iar efectele secundare mult mai blânde și de scurtă durată. Dr. Florentina Zaharia, de la clinica Bioderm, explică mai jos în ce constau aceste proceduri, care sunt beneficiile și cât de bine pot șterge urmele bătrâneții de pe chip.

 

Auzim foarte des de fillere în contextul terapiilor de rejuvenare/reîntinerire. Ce sunt fillerele mai exact?


Fillerele sunt substanțe de umplere, care se injectează la nivelul pielii, în derm mai exact (stratul profund al pielii), pentru a umple ridurile și, în același timp, pentru a hidrata pielea și a-i conferi acesteia un aspect mai tânăr, mai ferm. Tratamentul de umplere a ridurilor cu fillere are același efect cu liftingul chirurgical, cu avantajul că este mult mai rapid și nu are efecte secundare.


Câte tipuri de fillere există?


Există mai multe tipuri de fillere: pe bază de acid hialuronic, colagen, hidroaxiapatită de calciu sau grăsime. Cele mai recomandate sunt însă fillerele cu acid hialuronic, atât pentru riduririle superficiale, cât și pentru cele profunde, și pentru buze.
Aceste fillere cu acid hialuronic au avantajul că sunt integrate rapid în țesut și își mențin efectul timp îndelungat, până la 8-10 luni. Efectul obținut cu ajutorul fillerelor are o durată și mai lungă, în combinație cu fototerapia cu lumină roșie Omnilux Revive. În plus, ridurile superficiale, care sunt „prinse” mai greu cu ajutorul fillerelor, se estompează cu succes cu ajutorul terapiei cu lumină roșie.


Ce este acidul hialuronic și de ce este atât de important în tratamentele de înfrumusețare?


Acidul hialuronic este un polizaharid natural, care se găsește în mod normal în structura pielii și a țesutului subcutanat. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pierdem o cantitate mare de acid hialuronic din piele, ceea ce îi diminuează elasticitatea și fermitatea.
Acidul hialuronic are proprietatea de a reține apa, hidratând și conferind volum pielii. Efectul injectării cu acid hialuronic se vede imediat după injectare și atinge nivelul maxim la 2 săptămâni de la procedură, menținându-și efectul timp de 8-10 luni.