Bauturi cu pulpa de fructe si legume
Suc de mar, telina si castravete
Ingrediente
8 mere
1/2 castravete
6 radacini de telina
Stoarce ingredientele si toarna sucul in pahare.
Suc de morcovi si mango
Ingrediente
8 morcovi medii, curatati si pisati
2 fructe mango, curatate si pisate
Stoarce morcovii, iar apoi adauga sucul de mango si toarna compozitia in pahare.
Suc de morcovi, mar, si ghimbir
Ingrediente
8 mere, spalate si tocate marunt (cu coaja)
4 morcovi, curatati si pisati
1 radacina de ghimbir, curatata
Stoarce merele, apoi morcovii si in final ghimbirul si toarna compozitia in pahare.
Suc de citrice
Ingrediente
4 grepfrut roz
2 lamai
2 lamai verzi
Taie fructele in jumatati si pune-le intr-un blender, dupa care toarna compozitia in pahare.
Suc de ananas si lamai verzi
Ingrediente
1 ananas mare
sucul si coaja de la 2 lamai verzi
Curata ananasul, taie-l cubulete si introdu-le intr-un blender. Adauga sucul si coaja de lamai si amesteca bine compozitia.
Suc tropical
Ingrediente
1 ananas
2 mango
2 papaya
200 ml suc de mere
2 cm de radacina de ghimbir curatata
Curata si piseaza mango, apoi papaya (indeparteaza-i samburii). Curata si taie cubulete ananasul. Pune-le intr-un blender si adauga sucul de mere si ghimbirul si piseaza-le bine. Stoarce sucul si toarna-l in pahare.
Salate
Salata de avocado, mango si alune
Ingrediente
1 avocado mare
1 mango mare
verdeturi (spanac)
frunze proaspete de coriandru
50 g alune
12 boabe de zmeura
2 catei de usturoi, zdrobiti
zeama si coaja unei lamai verzi
2 linguri ulei de masline
Aranjeaza frunzele de coriandru si spanac pe 2 farfurii. Curata si taie cubulete avocado si mango si aseaza-le peste verdeata. Pune in blender zmeura, usturoiul, zeama si coaja de lamaie si uleiul de masline. Toarna acest amestec peste salata si presara alunele deasupra lor.
Salata de verdeturi (2 portii)
Ingrediente
frunze de spanac
50 g frunze de coriandru tocate marunt
50 g frunze de patrunjel tocate marunt
1 avocado, curatat si taiat cubulete
3 radacini de telina, taiate cubulete
2 cepe, taiate marunt
1 lingura ulei de masline
zeama de lamaie
Aranjeaza frunzele de salata pe o farfurie. Amesteca toate celelalte ingrediente intr-un castron mare si toarna compozitia pe farfurie. Presara deasupra frunzele de coriandru tocate marunt.
Salata de rosii, avocado si telina (2 portii)
Ingrediente
5 rosii tocate
1 avocado tocat
3 radacini de telina tocate
2 catei de usturoi zdrobiti
zeama si coaja unei lamai verzi
2 linguri ulei de masline
Combina toate ingredientele intr-un castron.
Supe
Supa italiana
Ingrediente
1 avocado curatat si tocat marunt
4 rosii
busuioc tocat marunt
1/4 cana ulei de masline
Amesteca ingredientele. Daca amestecul este prea gros, adauga suc proaspat de rosii sau catraveti.
Gazpacho (fel de mancare originar din Spania)(2 portii)
Ingrediente
½ cani suc de rosii sau de legume
1 cana rosii curatate de coaja si seminte tocate marunt
½ cana telina tocata marunt
½ cana castravete tocat marunt
½ cana ardei gras verde tocat marunt
½ cana ardei gras rosu tocat marunt
½ ceapa verde tocata marunt
1 lingura otet de vin alb
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 catel mare de usturoi tocat marunt
2 lingurite patrunjel proaspat maruntit
2 lingurite coriandru proaspat maruntit
½ lingurita sare
1 lingura zahar
½ lingurita piper negru macinat
Amestecati sucul, rosiile, telina, castravetele, ardeiul gras, ceapa, otetul, uleiul, usturoiul, patrunjelul, sarea si piperul negru intr-un bol mare de sticla sau de otel inoxidabil. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte. Se consuma rece.
Retete care previn acneea
Cu toate ca tratamentele medicamentoase sunt extrem de eficiente, acestea pot prezenta numeroase efecte adverse. De aceea sanatatea ta poate fi controlata din interior, asigurandu-i organismului o dieta echilibrata.