Botoxul nu este numai pentru întinerirea facială, se pare că şi sânii lăsaţi pot să beneficieze de un aspect vădit apetisant după câteva injecţii cu toxină botulinică. Află în ce constă procedura!
Se pare că noua terapie propusă de esteticienii britanici este foarte agreată de femeile dornice să-şi schimbe forma sânilor şi să-i facă mai plini. Terapia a fost propusă pentru prima dată în 2009 în cadrul Conferinţei Internaţionale de Medicină Cosmetică şi Anti-îmbătrânire care a avut loc la Monte Carlo, potrivit publicaţiei britanice DailyMail.co.uk
Injecţiile cu toxină botulinică sunt recomandate în special femeilor care au născut, cât şi celor mai în vârstă care au pierdut fermitatea sânilor. Procedura este simplă şi poate să fie efectuată cu o jumătate de oră înainte de a merge la un eveniment special. "Injectarea toxinei botulinice în anumite zone din jurul sânului restabileşte fermitatea sânilor şi le conferă un efect de lifting. Remodelează forma sânilor, oferindu-le volum şi atenuând ridurile cauzate de soare în zona decolteului", explică Dr. Cecilia Tregear care practică această procedură la Wimpole Skin Care Centre din Londra.
În ce constă procedura?
1. Aplicarea unei creme anestezice pe sâni
2. Efectuarea a 12 injecţii cu botox de jur împrejurul sânului
3. Câteva injecţii se vor face şi în areolă (zona pigmentată din jurul sfârcului) pentru a elimina ridurile şi a face sfârcul mai proeminent.
Injecţiile nu se fac în muşchi pentru a nu-i paraliza, ci în pielea din jurul sânilor, recomandă dr. Cecilia Tregear care susţine că astfel intervenţia nu este deloc dureroasă şi sânii nu îşi pierd sensibilitatea la atingere. Efectul este imediat, durează între 3 şi 6 luni, dar pentru că aceste injecţii sunt foarte costisitoare (ajungând şi la 3000 de lire), medicii recomandă să se recurgă la ele doar pentru ocazii speciale. Exerciţiile pentru muşchii pectorali şi renunţarea la fumat sunt doui factori importanţi de care trebuie să ţii cont după efectuarea intervenţiei dacă vrei să prelungeşti cât mai mult efectul obţinut.
Nu sunt efecte secundare
Nu au fost raportate efecte secundare după aplicarea acestei terapii. De asemenea, specialistul precizează că aceste injecţii nu dor, nu există riscul de vânătăi şi poţi să continui activitatea zilnică imediat după terminarea şedinţei. "Datorită faptului că aceste injecţii sunt efectuate în piele, iar dozele sunt mai mici decât cele folosite pentru terapia cu botox în cazul transpiraţiei excesive, nu am remarcat niciun efect secundar. Singurele reacţii după intervenţie sunt cele obişnuite la locul injectării, cum ar fi roşeaţă sau un potenţial risc de infecţie", explică dr. Tregear.