Totul despre mici: Ce impact au asupra sănătăţii tale

Citeşte ingredientele din compoziţia lor şi nu exagera cu pâinea când îi consumi pentru a te bucura de un picnic reuşit şi plin de energie!

Micul sau mititelul este trecut pe lista mâncărurilor cu specific naţional. Nici nu mai trebuie să fie o ocazie specială pentru a prepara o porţie de mititei la grătar, deoarece sunt consideraţi printre preparatele preferate când încep ieşirile la iarbă verde.

Se pare că povestea mititeilor îşi are originile în 1920 şi au apărut în Bucureşti la cârciuma Iordache. Legenda spune că într-o seară proprietarul a rămas fără maţe pentru cârnaţi şi a pus direct pe grătar amestecul acestora.


Ce conţine reţeta de mititei?


Este important să citeşti eticheta produsului pe care-l cumperi. Reţine că mititeii nu trebuie să conţină altceva în afară de de carne tocată (vită şi oaie), sare, condimente şi bicarbonat de sodiu.



Câte calorii au mititeii?


Potrivit nutriţioniştilor, 100 de grame de mici pot să aibă până la 350 de calorii de calorii, un mic având de regulă în jur de 80 de grame. Prin urmare, mare atenţie dacă ţii la siluetă, deoarece la aceste calorii se adaugă şi cele din pâine sau băuturile alcoolice/carbogazoase pe care le consumi după masă.


Ce impact au asupra sănătăţii?


1. Dacă sunt făcuţi pe foc direct, mititeii devin toxici din cauza arsurilor care apar.
2.
Trebuie să te asiguri că sunt bine pătrunşi, altfel există riscul de a te contamina cu trichinela care duce la îmbolnăviri grave.
3. Ficatul este suprasolicitat atunci când combini mititeii cu multă pâine şi apoi consumi băuturi alcoolice.
4. Dacă îi consumi în cantităţi exagerate rişti să te îmbolnăveşti de cancer la colon, vezică, pancreas.