Un studiu publicat de Advances in Nutrition a descoperit ca doua ciuperci de marime medie consumate zilnic pot reduce cu 45% riscul aparitiei cancerului. Este un procent impresionant!
Pentru a determina legatura dintre consumul de ciuperci si scaderea riscului dezvoltarii cancerului, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au realizat o meta-analiza asupra a 17 studii privind cancerul. Cu cat consumul de ciuperci este mai mare, cu atat mai mic este riscul aparitiei cancerului, in special a celui de san, scrie Mind Body Green.
Beneficiile ciupercilor
„Ciupercile comestibile sunt bogate in compusi bioactivi, inclusiv in compusi fitochimici (alcaloizi, acizi fenolici, flavonoide, caretonoide), fibre, polizaharide, seleniu, vitamine (niacina, tiamina, riboflavina, acid ascorbic si vitaminele B si D), precum si in antioxidantii cruciali ergotioneina si gluationa, care pot juca un rol semnificativ in prevenirea cancerului”, arata studiul citat. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro