Sursele de proteine trebuie diferențiate pentru a preveni consumul excesiv de grăsimi și acumularea caloriilor, care îți pot anula eforturile de a slăbi. Nu este util să calculezi numai proteinele, ci trebuie să știi tot ce conțin alimentele pe care le consumi pentru a-ți proteja sănătatea în timp ce slăbești.
Iată cum trebuie să procedezi pentru a consuma mai multe proteine:
1. Alege carnea slabă de vită
Mușchiul slab de vită are 196 de calorii și 10g de grăsimi la o porție de 100g, în timp ce carnea tocată conține peste 15g de grăsimi și 300 de calorii.
2. Nu uita de ouă
Au fost blamate foarte des de-a lungul timpului, dar realitatea este că sunt o sursă excelentă de proteine complete. Un ou fiert mare conține 7g de proteine și doar 2g de grăsimi saturate.
Dacă vrei să eviți complet grăsimile saturate poți renunța la gălbenușuri, consumând exclusiv albușurile de ou. De asemenea, poți îmbunătăți conținutul nutritiv al unei omlete adăugând legume, în special spanac, pentru un plus de fier. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care mănâncă pâine prăjită și ouă la micul dejun consumă mult mai puține calorii până la finalul zilei față de cele care aleg covrigii cu brânză cremă. Este adevărat că ouăle conțin colesterol, dar s-a demonstrat că nu colesterolul din dietă, ci totalul de grăsimi saturate din meniul zilnic cauzează creșterea nivelului de colesterol din sânge.
3. Ia edamame din secțiunea de produse congelate
Boabele verzi de soia, numite și edamame, sunt o alegere ideală pentru gustări consistente. Este suficient să le fierbi la abur și să adaugi puțină sare de mare.
De asemenea, le poți folosi și la supe, ciorbe, salate sau tocănițe. Soia conține mai multe proteine decât carnea de vită și nu are deloc grăsimi saturate.
4. Alege cotletele de porc
Carnea de la cotletele de porc este foarte slabă și te va ajuta să ții sub control apetitul și poftele alimentare timp de câteva ore. Pune cotletele pe grătar, toarnă puțin suc de lime și presară pudră de chili și usturoi pentru a obține o cină rapidă, pe placul tuturor.
5. Mizează pe pieptul de pui
Este foarte util pentru a prepara mese rapide. Îl poți marina cu suc de ananas sau portocale, apoi îl vei rumeni pe grătar sau la tigaie, cu puțin ulei de măsline.
6. Nu cumpăra mai mult de 2 porții de carne roșie pe săptămână, de persoană
Carnea roșie conține un procent mai ridicat de grăsimi saturate, iar studiile efectuate au relevat că femeile care suferă de diabet de tip 2 și consumă multă carne roșie au un risc foarte ridicat de afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, un studiu desfășurat pe o durată de 9 ani a demonstrat că femeile care consumă frecvent carne roșie au un risc dublu de diabet de tip 2.
7. Uită de bacon și hot dogi
Carnea procesată conține conservanți, coloranți și mult sodiu. Crește riscul de hipertensiune arterială, boli cardiace și diabet.
Nu consuma astfel de produse dacă vrei să-ți fortifici organismul.
8. Cumpără mai mult pește congelat
Peștele congelat este o variantă foarte utilă pentru sănătate. Nu trebuie să renunți la pește dacă nu poți să-l gătești prea des. Este mai bine să ai mereu în congelator file de somon, macrou, hering sau cod pentru a-l prepara când găsești un moment liber. Ai grijă să nu-l dezgheți la temperatura camerei, ci în frigider, folosind un recipient pentru colectarea lichidului. Poți cumpăra și creveți congelați, plus legume congelate pentru a avea și garnitura la dispoziție când ți-e oftă de aceste preparate.
Posteaza comentariu