Silueta ta: 6 reţete de sărbătoare fără colesterol
5 din 7
5. Cozonac aromat fără zahăr
Ai nevoie de 200 g de făină integrală, patru linguri de nuci măcinate, 200 ml de lapte cald, patru ouă, cinci linguri de cacao, cinci linguri de zaharină, 30 g de drojdie şi un vârf de cuţit de sare.
Trebuie să dizolvi drojdia şi îndulcitorul în lapte, apoi să adaugi ouăle (bătute spumă), făina şi sarea. După ce frămânţi bine aluatul, lasă-l la crescut 45 de minute. Întinde o foaie şi unge-o pe mijloc cu cacao amestecată cu nucă şi lapte. Rulează aluatul, pune-l în forma tapetată cu hârtie de copt. Bagă-l la cuptor (încălzit în prealabil) până se rumeneşte.
Trebuie să dizolvi drojdia şi îndulcitorul în lapte, apoi să adaugi ouăle (bătute spumă), făina şi sarea. După ce frămânţi bine aluatul, lasă-l la crescut 45 de minute. Întinde o foaie şi unge-o pe mijloc cu cacao amestecată cu nucă şi lapte. Rulează aluatul, pune-l în forma tapetată cu hârtie de copt. Bagă-l la cuptor (încălzit în prealabil) până se rumeneşte.
Comentarii (1)
Propunem aici retete sanatoase sau orice, numai sa nu aiba chiar foarte multe calorii? Nu am putea inlocui zahatul rafinat totusi cu ceva sanatos, cum ar fi sirop de agave/ stevia? Poate ca, daca tot vorbim de nutritie (si recomandam faina integrala), ar fi corect sa ajutam oamenii sa faca o alegere buna pentru sanatate si o stare generala de bine - cred ca e clar pentru specialisti ca zaharina (ca si orice alta forma de indulcitor sintetic) este foarte periculoasa pentru sanatate. A recomanda zaharina pentru a scuti cateva calorii, in detrimentul sanatatii, este exact opusul scopului urmarit de acest site... Va doresc un an 2012 plin de realizari si articole deosebite, Deea
Posteaza comentariu