Shakshuka cu fasole neagră și brânză este, în opinia noastră, cea mai bună dintre toate suratele ei. E simplu de preparat, se face rapid, iar despre gust... nu putem spune nimic - trebuie neapărat să încercați această rețetă! Putem putem spune, totuși, ceva în legătură cu gustul: shakshuka cu fasole neagră și brânză dă dependență!
Ingrediente pentru 4 porții shakshuka cu fasole neagră și brânză:
4 ouă
O conservă de roșii
O cutie de fasole neagră
100 g brânză de vaci
O ceapă
2-3 căței de usturoi
2 fire ceapă verde
Câteva fire de pătrunjel
O linguriță de chimion
O linguriță paprika iute
2 linguri de ulei de măsline
Sare, piper (după gust)
Cum se prepară shakshuka cu fasole neagră și brânză
Se pune o tigaie la încălzit, cu două linguri de ulei de măsline. Ceapă tocată se adaugă în tigaie și se călește 2 minute. Se adaugă usturoiul tăiat felii subțiri. Roșiile din conservă se mărunțesc și se adaugă în tigaie. Se lasă pe foc 3 minute și se adaugă fasolea neagră. Se condimentează cu sare, piper, paprika iute și chimion.
Se lasă câteva minute pe foc până mai scade sosul.
Cu o lingură facem adâncituri în sos și le umplem cu cele 4 ouă. Se pune capacul și se ține pe foc până se gătesc ouăle.
La servire, se adaugă bucățele de brânză, ceapă verde și pătrunjel.
Poftă bună!
Posteaza comentariu