Fostul supermodel a făcut o declarație surprinzătoare pentru Architectural Digest, spunând că unul dintre secretele sale de frumusețe este acela că nu folosește aerul condiționat.
"Îmi place foarte mult această cameră. Acum este răcoare. Avem aer condiționat. Eu personal nu dorm cu aerul condiționat pornit. Nu îmi place și cred că provoacă riduri", a declarat supermodelul în timp ce își prezenta locuința din Kenya.
Bineînțeles, există o mulțime de mituri și trucuri de înfrumusețare pe care ar trebui să le ignorăm. Însă cât adevăr se află în spatele acestei reguli pe care o respectă Naomi?
Citește și: Naomi Campbell a devenit mamă la 50 de ani: „Nu există dragoste mai mare”
Potrivit medicului dermatolog Adeline Kikam, citat de instyle.com, „aerul condiționat poate reduce umiditatea aerului dintr-o cameră, rezultatul fiind un climat mai uscat. Expunerea pe termen lung la mediile în care funcționează aerul condiționat duce la scăderea nivelului de apă din piele.
Rezultatul este o piele deshidratată, care se manifestă prin lipsă de stralucire, mai puțină fermitate și elasticitate, și prin urmare la accentuarea ridurilor.”În cadrul unui studiu efectuat în Japonia, publicat în 2007, cercetătorii au descoperit că participanții aveau un „nivel mai scăzut al conductivității și elasticității pielii și o creștere semnificativă a ridurilor fine după ce au petrecut o perioadă de timp într-un mediu cu umiditate redusă, comparativ cu cei care au stat într-un mediu cu umiditate ridicată.”
„Folosind tehnologia, au observat că pielea este mai rigidă și se ridează mai accentuat în mediul cu umiditate scăzută”, explică dermatologul.
Prin urmare, este posibil ca regula urmată de Naomi, care a anunțat de curând că a devenit mamă, să fie una bazată pe realitate.
Cu toate acestea, umiditatea ridicată din aer provoacă disconfort, ceea ce observăm foarte bine pe pielea noastră în zilele caniculare de vară cu umiditate crescută, așa cum se întâmplă înaintea unei furtuni. Dar care este temperatura ideală și nivelul de umiditate optim pentru piele? Putem avea o piele fără semne de îmbătrânire, fără să sacrificăm temperatura potrivită din locuințe?Medicul dermatolog Priscilla Jiminian este de părere că acest lucru este posibil. „Secretul este să menținem umiditatea la nivelul ideal cuprins între 30 și 50%. În ceea ce privește temperatura, între 22 și 24 de grade Celsius este intervalul ideal recomandat pentru confort, dar și pentru sănătatea pielii”, spune specialista.
Indiferent dacă îți place sau nu să stai cu aerul condiționat pornit pe timpul verii, specialiștii recomandă câteva reguli esențiale care te vor ajuta să previi îmbătrânirea pielii.
„Folosește întotdeauna cremă de protecție solară, chiar și în interior dacă ești expusă la lumină, pentru că razele UVA pot penetra sticla și sunt responsabile pentru degradarea colagenului de la nivel pielii, rezultatul fiind apariția ridurilor”, declară medicul.De asemenea, trebuie să acorzi o atenție deosebită pielii tale pe timpul nopții. „Corpul nostru se reface în timp ce dormim. Folosirea unui umidificator pe timpul nopții previne uscarea aerului și deshidratarea pielii. Pentru pielea excesiv de uscată, cremele de noapte și serumurile humectante oferă un plus de hidratare pielii în timp ce dormi”, adaugă Jiminian.
Posteaza comentariu