1. Inima are nevoie de fructe şi legume roşii
Aceste sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic ce stimulează regenerarea celulelor, opreşte inflamaţiile, ajută la reducerea nivelului de colesterol şi păstrează glicemia la un nivel optim.
O condiţie obligatorie pentru a asigura beneficiile esenţiale ale acestor alimente asupra sistemului cardiovascular este că ele să aibă atât coajă, cât şi pulpă, roşie: roşii, cireşe, zmeură, căpşuni, mere roşii, ardei gras roşu, ceapă roşie, măceşele, rodii, sfeclă.
2.Ochii şi pielea au nevoie de fructe şi legume portocalii şi galbene
Acestea sunt bogate în betacaroten, un nutrient din care rezultă vitamina A, numită şi "vitamina pielii". Ea are proprietăţi variate de refacere a epidermei, stimulare a producţiei de colagen, asigură protecţie naturală împotriva arsurilor solare şi nu în ultimul rând, îmbunătăţeşte vederea.
Specialiştii Ropharma va recomandă alimentele care sunt cele mai bogate în betacaroten: pepenele galben, dovleacul, morcovul, portocalele, lămâile, porumbul, ananasul, piersicile şi perele, caise, mango, mandarine, papaya.
Posteaza comentariu