3. Anemia şi cancerul se combat consumând fructe şi legume de culoare verde
Acestea sunt bogate în clorofilă, fier, fibre, calciu şi vitamina C cu rol esenţial în prevenirea anemiei, îmbunătăţirea metabolismului, scăderea tensiunii arteriale şi prevenirea apariţiei celulelor canceroase.
Cele mai benefice fructe şi legume verzi recomandate de specialiştii Ropharma sunt: broccoli, spanac, varză, fasole păstăi, salată, dovlecel, avocado, kiwi, pere, mere verzi, struguri verzi, varză de bruxelles, mazărea, ruccola.
4. Riscul de atac cerebral este diminuat prin consumul de fructe şi legume albe
Bogate în fibre, proteine, acid folic, substanţe minerale şi vitamine, aceste alimente ajută la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular, reglarea tensiunii, reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge şi diminuarea riscului de atacuri cerebrale. În plus, specialiştii au demonstrat că persoanele care consumă în mod regulat fructe şi legume albe au un risc cu 52% mai mic al accidentelor vasculare.
Topul celor mai benefice alimente albe include: conopidă, bananele, ciupercile, usturoiul, cartofii albi, ceapă şi perele albe, ţelină, praz, andive.
5. Cei mai puternici antioxidanţi îi găsim în fructele şi legumele mov şi albastre
Când vine vorba de alimentele de culoare mov sau albastre, cu cât culoarea acestora e mai închisă, cu atât sunt mai bogate în resveratrol, cel mai bogat antioxidant natural. Prin acţiunea să puternic antioxidantă, resveratrolul previne îngroşarea vaselor de sânge, menţine elasticitatea acestora, are rolul de a păstra ADN-ul intact şi de a repara celulele deteriorate de radicalii liberi.
Cele mai bogate surse de resveratrol sunt strugurii roşii, murele, afinele, prunele, fasolea neagră, varza roşie, coacăzele, smochinele şi vinetele. De asemenea, găseşti în farmacii siropuri care conţin extracte de struguri şi asigură o dozaă importantă de resveratrol.
Posteaza comentariu