Smoothie-urile sau băuturile cremoase care au la baza fructe, legume, verdeţuri şi nuci asigură un plus de nutrienţi necesari organismului. Dar trebuie să cunoşti câteva reguli pentru a face combinaţiile cele mai potrivite. De exemplu, laptele de soia nu poate să fie folosit pentru smoothie-urile care au citrice, deoarece se va "tăia". Iată care ar fi cele mai bune combinaţii recomandate de nutriţioniştii din întreaga lume:
1. Smoothie verde
Ingrediente
- 2 căni cu frunze de spanac (poţi să foloseşti şi varză kale)
- 1/2 banană
- un pumn mic de migdale (de preferat hidratate câteva ore în apă)
- 3-5 nuci braziliene
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1-2 linguriţe cu cacao sau pudră de roşcove (carob)
- 1/2 de cutie cu lapte de cocos sau 1/2 cană cu lapte vegetal (soia, orez, migdale, susan, ovăz).
Se amestecă toate ingredientele în blender şi se consumă cu poftă.
2. Smoothie cu morcovi şi mango
Ingrediente
- 1 mango, curăţat şi tăiat
- 1/2 cană cu morcovi răzuiţi
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară
- 1/2 linguriţă cu pulbere de ghimbir sau puţin ghimbir proaspăt răzuit
- 1/2 cană cu apă, în funcţie de consistenţa dorită.
Se amestecă toate ingredientele în blender şi se consumă cu poftă.
3.Smoothie cu banane şi spanac
Ingrediente
- 1 cană cu lapte de migdale sau alt lapte vegetal
- 1 banană coaptă bine
- 1 cană cu spanac sau varză kale
- 1/4 cană apă.
Se amestecă toate ingredientele în blender şi se consumă cu poftă.
4.Smoothie cu sfeclă roşie şi cacao
Ingrediente
- 1/2 cană cu bucăţi de sfeclă roşie
- 1 banană
- 1 cană cu căpşuni sau fructe de pădure (chiar şi congelate)
- 1/2 cană cu apă sau lapte vegetal
- 1 linguriţă cu cacao pudră.
Se amestecă toate ingredientele în blender şi se consumă cu poftă.
5.Smoothie cu zmeură şi migdale
Ingrediente
- 1/2 cană cu lapte de migdale
- 1/2 cană cu iaurt grecesc
- 1/2 banană
- 1/2 cană cu zmeură proaspătă sau congelată
- 1 linguriţă cu miere de albine.
Se amestecă toate ingredientele în blender şi se consumă cu poftă.