Sănătatea ta: 5 alimente care îţi apără pielea de radiaţiile solare

Ştim că fructele şi legumele roşii sau portocalii au proprietatea de a ne apăra pielea de efectele nocive ale radiaţiilor solare. Include în dieta ta alimentele care fac minuni pentru pielea ta!

Atunci când stai la soare este esenţial să aplici de mai multe ori o cremă cu factor de protecţie ridicat pentru a împiedica arsurile cauzate de radiaţiile solare. Pe lângă acest lucru, mai trebuie să te hidratezi constant consumând apă plată sau ceaiuri din plante medicinale, deoarece transpiri mai abundent şi vei pierde mai multă apă.

Un al lucru de care trebuie să ţii cont este alimentaţia ta. Potrivit specialiştilor, există alimente care măresc rezistenţa pielii în faţa radiaţiilor solare, protejând-o de arsuri şi îmbătrânire prematură.

Iată care sunt acestea:

1. Fructele şi legumele roşii/portocalii

Acestea conţin licopen şi betacaroten cu rol esenţial de protecţie împotriva radiaţiilor solare. Astfel, riscul de iritaţii este unul vizibil diminuat. Roşiile, ardeii, portocalele, caisele, morcovii sunt câteva dintre alimentele pe care le poţi consuma cu regularitate când stai la soare, deoarece îţi vor proteja pielea de arsuri solare.


2. Somonul



Este bogat în acizi graşi omega-3 care reduc riscul reacţiilor inflamatorii care pot să apară în urma expunerii prelungite la soare.

Pe lângă efectul benefic pe care îl au asupra pielii, acizii graşi omega-3 sunt recunoscuţi şi pentru faptul că previn apariţia cancerului de piele.


3. Ciocolata

 
Flavonoidele din ciocolata neagră măresc capacitatea pielii de a se apăra de efectele nocive ale radiaţiilor solare. Un alt beneficiu pe care îl aduce consumul moderat de ciocolată neagră este acela de a păstra pielea hidratată şi de a stimula fluxul sanguin.


4. Broccoli



Broccoli alături de celelalte legume din categoria cruciferelor (varză, conopidă) au un conţinut ridicat de antioxidanţi care apără pielea de radicalii liberi.

Cercetările au scos la iveală protecţia pe care o oferă aceste legume împotriva cancerului de piele. Sulforafannul care se găseşte din plin în germenii de broccoli pe care îi găseşti la supermarket are un puternic efect anticancerigen.


5. Ceaiul verde şi negru



Ambele tipuri de ceai sunt bogate în polifenoli care împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase prin înfometarea lor. Aceste substanţe practic împiedică alimentarea cu sânge a tumorilor canceroase şi acestea nu se mai dezvoltă.

Cercetările arată că un consum regulat de ceai scade riscul de apariţie a melanomului, cea mai agresivă formă a cancerului de piele.