Făina albă rafinată este foarte diferită de cea pe care o făceau bunicii noştri la moară. Cea mai mică problemă este faptul că se îndepărtează tocmai partea nutritivă din ea în procesul din producţie. Pe lângă acest lucru, ea conţine substanţe care sunt periculoase pentru sănătate. Descoperă ce poţi să găseşti în făina albă industrială şi orice produs de panificaţie/patiserie:
1. Făina albă nu are niciun nutrient
În procesul de transformare a grâului în făină se îndepărtează coaja bobului care conţine vitamina E, calciu, fosfor, magneziu, fibre şi vitamine din complexul B care sunt esenţiale pentru organism. În schimb, grâul ajunge să fie procesat şi albit după măcinare, fapt care-l lasă fără nicio valoarea nutriţională.
2. Se albeşte şi se conservă cu clor
După ce s-au îndepărtat toţi nutrienţii, făina este albită şi conservată cu ajutorul clorului.
3. Făina albă este un insecticid natural
Potrivit unor cercetări care s-au realizat se pare că făina albă rafinată industrial acţionează ca un insecticid natural, constatându-se că are un efect letal asupra insectelor care au consumat-o.