Untul, laptele de vacă, iaurtul şi brânza se regăsesc pe aproape orice masă la micul dejun. Însă ce te faci şi cu ce le înlocuieşti dacă vrei să ţii post? Există atât de multe alternative pentru un mic dejun de post încât nici nu o să-ţi vină să crezi! Eva.ro îţi propune câteva reţete de post care merg de minune la micul dejun, astfel încât nu vei mai duce dorul lactatelor:
1. Hummus
Ingrediente
- 1 conservă cu boabe de năut
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingură cu pastă de susan (tahina)
- sare
- piper.
Ai nevoie de o conservă cu boabe de năut fierte, usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, pastă de susan, sare şi piper pe care să le mixezi în robotul de bucătărie. În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat. Poţi să consumi acest pateu vegetal pe pâine prăjită sau cu beţe de legume proaspete (morcovi, ţelina, sfeclă, ardei, castraveţi).