Nucile caju, cel mai bun tratament natural împotriva depresiei

De ce sunt atât de sănătoase nucile caju și ce beneficii aduc ele asupra organismului? Cele mai recente cercetări arată că sunt eficiente împotriva depresiei.
Nucile caju sunt delicioase şi au ajuns să fie apreciate la noi în ţară. Ele sunt înrudite cu fisticul şi fructele de mango, făcând parte din aceeaşi familie. De aceea nucile caju sunt considerate fructe, fiind foarte folosite în Brazilia. Ele sunt mai dulci şi cremoase decât nucile româneşti şi migdalele, sunt la fel de bogate în grăsimi bune şi aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. 

Conţin o mulţime de nutrienţi, cum ar fi: magneziu, fosfor, calciu, seleniu, zinc, cupru, potasiu, vitaminele C, E, K, B1,B 2, B3, B6, acid folic, fier, fibre, proteine şi grăsimi sănătoase omega-3. Prin urmare, ai o mulţime de motive pentru care să consumi nucile caju. 

Alături de migdale şi fistic, nucile caju consumate cu moderaţie şi în stare crudă aduc multiple beneficii pentru organism, fără să te stresezi că ele îngraşă.
Combinaţia lor de grăsimi omega 3, fibre şi proteine conferă saţietate şi împiedică apariţia senzaţiei de foame. Dintre toate nucile, cele mai sărace în calorii sunt migdalele (23 de migdale conţin 6 grame de proteine şi 14 grame de grăsimi), urmate de nucile caju (16-18 nuci caju conţin 5 grame de proteine şi 13 grame de grăsimi) şi de fistic (49 de boabe de fistic conţin 6 grame de proteine şi 13 grame de grăsimi). 


Nucile caju, tratament împotriva depresiei


Datorită unui conținut foarte ridicat de triptofan, nucile caju au ajuns să fie considerate printre cele mai bune tratamente naturale împotriva depresiei, scrie site-ul Faith Panda. Triptofanul este un aminoacid de care avem mare nevoie în alimentația noastră zilnică, deoarece are capacitatea de a ne îmbunătăți starea psihică, somnul, ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor, scade nivelul de stres, anxietate și ameliorează stările depresive. 


Alte beneficii ale nucilor caju


Nucile caju au grijă de inima ta
Potrivit unei cercetări publicate în British Journal of Nutrition, consumul de moderat de nuci reduce riscul de boli cardiace coronariene. Specialiştii recomandă persoanelor care au probleme cu inima să consume de cel puţin 4 ori pe săptămână câte un pumn mic de nuci caju crude, deoarece au un efect protector.

Consumate cu moderaţie, nucile caju sunt bune în curele de slăbire
Combinaţia lor de grăsimi omega 3, fibre şi proteine conferă saţietate şi împiedică apariţia senzaţiei de foame, de aceea nucile caju pot să fie consumate atunci când ţii dietă şi nu te îngraşă.
O porţie zilnică de 16-18 nuci caju crude conţin 5 grame de proteine şi 13 grame de grăsimi, astfel că este de preferat să le alegi pentru gustările sănătoase dintre mese. Ca să faci o comparaţie, 14 jumătăţi de nucă conţin 4 grame de proteine şi 18 grame de grăsimi. Potrivit site-ului The World's Healthiest Foods, un sfert de cană cu nuci caju conţin aproximativ 221 de calorii. 

Un studiu apărut în publicaţia Obesity arată că persoanele care obişnuiesc să consume nuci caju şi alte oleaginoase de două ori pe săptămână au un risc mult redus de a se îngrăşa în comparaţie cu cele care nu includ aceste alimente în dieta lor. 


Scad colesterolul şi trigliceridele
Numeroase cercetări arată că atunci când sunt consumate în cadrul unei diete echilibrate, nucile caju şi celelalte oleaginoase scad trigliceridele şi colesterolul rău. 
 
 
Întăresc sistemul osos
Datorită conţinutul ridicat de cupru, magneziu şi calciu nucile caju protejează oasele şi întăresc sistemul osos.
Cuprul De asemenea cuprul din caju este vital pentru enzimele care sunt implicate in combinarea colagenului si elastinului, dand substanta si flexibilitate oaselor si incheieturilor.


Protejează ochii
Nucile caju conțin zeaxantină, un antioxidant care protejează vederea de degenerescența maculară, o boală care poate conduce la orbire și poate să apară odată cu înaintarea în vârstă.