Meiul: De ce să-l mănânci şi cum să-l prepari

Cum să-l prepari?


Dacă vrei să incluzi meiul în meniul tău, gândeşte-te că el poate fi preparat la fel ca orezul alb. De asemenea, îl poţi folosi în locul cartofilor dacă îţi place piureul, pentru a evita consumul exagerat de cartofi. Trebuie să ştii că meiul nu conţine gluten, fiind potrivit şi persoanelor care au intoleranţă la această substanţă.

Câteva sfaturi ca să te obişnuieşti cu meiul:

  • adaugă-l la salatele de crudităţi;
  • combină-l cu legume feliate pentru a le găti rapid într-o tigaie;
  • foloseşte-l pentru micul dejun, adăugând lapte cald peste meiul fiert;
  • foloseşte-l în supe în locul tăieţeilor, deoarece o face mai densă şi mai consistentă;
  • foloseşte făina de mei pentru a face lipii sau turte;
  • foloseşte-l în robotul de bucătărie alături de alte legume fierte pentru a obţine piureuri pentru bebeluşi;
  • foloseşte meiul în locul orezului pentru a face umplutura pentru sarmale sau diverse legume la cuptor.


 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodi pe 19 Ian 2015, 19:53
    anunt

    Este un aliment ideal pentru cura de slăbire, scade riscul de diabet de tip 2 şi ajută la digestie. Cu ce să-l asociezi ca să fie mai săţios? Iaurtul este un aliment valoros, bine echilibrat nutriţional, sursă importantă de proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale. El poate să fie folosit la micul dejun pentru a obţine o masă echilibrată şi sănătoasă. Ca să nu te plictiseşti de iaurtul simplu şi pentru a-l face mai consistent poţi să îl combini cu mai multe superalimente. Iată câteva combinaţii pentru a obţine un mic dejun sănătos şi consistent care are la bază iaurtul simplu! Cu ce să combini iaurtul simplu 1. Cu felii de banană, seminţe de chia şi muesli 2. Cu fulgi de ovăz, fulgi de nucă de cocos şi fructe de pădure 3. Cu unt de arahide şi fructe proaspete 4. Cu miere de albine, nuci şi banane 5. Cu granola şi fructe de pădure 6. Cu quinoa fiartă, miere de albine şi fructe proaspete 7. Cu seminţe de in măcinate, seminţe de cânepă decorticate, miere de albine şi fructele preferate.

    0
    0

  • kiki pe 13 Ian 2015, 09:25
    interesant

    Intr-adevar semintele de mei sunt sanatoase (sa-i credem pe specialisti,altfel nu cred ca putem dovedi..),si am inteles ca trebuie pisate. Din fotografii se vede a fi mei expandat.Trebuie obligatoriu precizat !(poate ma insel,dar as vrea sa stiu)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod