Grăsimea de pe burtă, mai mult decât alte tipuri de grăsimi, este corelată cu unele probleme serioase de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, rezistența la insulină și anumite tipuri de cancer. Exercițiile fizice regulate și o dietă sănătoasă, care să includă multe legume, reprezintă cea mai bună și sigură metodă de a scăpa de această grăsime și de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate. Iată ce legume te ajută să scapi de kilogramele nedorite din zona taliei!
Legume care scad grăsimea de pe burtă
1. Legumele cu un conținut bogat de fibre
Legumele reprezintă o sursă perfectă de fibre - adică un tip de carbohidrați care te ajută să arzi grăsimea de pe abdomen. Dacă mănânci mai multe fibre, ești pe drumul cel bun către slăbit, după cum afirmă Școala de Medicină Harvard.
Chiar dacă nu faci și alte schimbări în dieta ta, dacă mănânci 30 de grame de fibre poți pierde câteva kilograme. În principiu, orice legumă va contribui la aportul zilnic de fibre, dar unele sunt mai bune decât altele. O cană cu bucățele de dovleac sau păstârnac crud îți poate aduce 7 grame de fibre în dietă, pe când o cană cu spanac, napi verzi, conopidă și morcovi conține 5 grame de fibre. De asemenea, mai poți mânca broccoli, varză, țelină și anghinare.2. Legumele fără amidon
Atunci când vine vorba de reducerea grăsimii de pe burtă, legumele fără amidon sunt superioare față de cele care conțin amidon (cartofii), deoarece au o densitate a energiei mai mică decât legumele cu un conținut bogat de amidon. Broccoliul fiert are 0,3 calorii pe gram, iar un cartof roșu copt are 0,9 calorii pe gram.
Iar dacă îți place să gătești cartofii cu smântână sau unt, grăsimea de pe burtă s-ar putea să mai rămână mult și bine. Legumele bogate în amidon se pot regăsi într-o dietă sănătoasă, doar ai grijă să le consumi în porții mai mici și ce garnituri alegi.Cu toate că legumele te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus, includerea acestora într-o dietă în care există și alimente procesate sau fast food nu va avea niciun efect asupra siluetei tale.
Legumele se consumă ca parte a unui regim alimentar echilibrat, care conține alimente slabe în proteine (carne de pui, piept de curcan, pește, nuci).