Ghidul alimentelor indicate in diverse boli

CANCERUL COLORECTAL Se refera la cancerul care afecteaza intestinul gros. Se dezvolta atunci cand celulele colonului sunt expuse agentilor carcinogeni, determinand distrugeri la nivelul ADN-ului. La nivel mondial, cancerul colorectal constituie a treia cauza de deces prin cancer.

Este posibil ca o perioada mai indelungata (6-12 luni) sa nu fie sesizabile semnele sau simptomele bolii neoplazice pentru ca apoi acestea sa apara in functie de zona afectata. Cu toate ca factorii genetici joaca un rol primordial in contactarea acesti boli, multi cercetatori sunt de parere ca exista si factori dietetici cu rol de prevenire.

Persoanele care consuma zilnic mai mult de 160 g de carne rosie prezinta un risc cu 35% mai ridicat decat cele care consuma numai cate 20 g/zi.

Persoanele care consuma zilnic 80 g de peste constata o reducere a riscului de a dezvolta cancer colorectal cu 31%.

Ce trebuie sa consumi din abundenta?

  • fructe si legume crescute organic, in special mere, afine rosii si negre, struguri;
  • ulei de masline extravirgin;
  • cereale integrale;
  • carne de peste: ton, somon, hering, macrou, halibut;
  • ceapa, usturoi si praz;
  • broccoli, napi;
  • iaurt si alte produse lactate nedegresate;
  • alune;
  • ghimbir;
  • produse din soia;
  • grepfrut si alte citrice.

Ce trebuie sa elimini din alimentatia ta daca ai cancer colorectal?

  • carnea rosie;
  • grasimile saturate;
  • afumaturile;
  • zaharul rafinat;
  • alcoolul.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Patricia pe 28 Iul 2008, 12:30
    Sper ca functioneaza :-d

    Sper ca functinoneaza nu-i numai asa de mantuiala... :D:D:D:D:D

    0
    0

  • turcan nadia milcov 134 bacau pe 28 Mar 2008, 19:03
    Romania

    sunt foarte bune dar foarte scumpe la o pensie de trei milioane cinci sute e prea scump.

    0
    0

  • Anonim pe 27 Mar 2008, 21:47
    E ok

    E ok ce e scris doar ca as vrea un ghid al unei alimentatii corecte nu pentru o boala anume ci pentru un om normal fara astfel de boli. M-ar interesa ceva concret exact cum este scris aici ce este preferat si ce nu... dar dupa cum am spus pentru oricine nu doar pentru cei bolnavi:) Sper sa gasesc in zilele viitoare multumesc anticipat!

    0
    0

  • ami pe 28 Nov 2007, 15:39
    Neaparat

    Cred ca rezultatele trebuie neaparat sa fie vazute de un specialist. Nu vreau sa te sperii, dar cu asa ceva nu e de glumit.

    0
    0

  • dan555 pe 7 Nov 2007, 15:24
    cancer colorectal

    buna!miam facut analizele si in ceea ce priveste cancerul colorectal scrie de un risc mediu iar valoarea riscului este de 5.00 si cauza(factorii de risc) este alimantat!medicul mia zis sa nu imi fac griji sa iau calciu si sa nu mai mananc carne si grasimi!dar eu ma tem putin!credeti ca ar trebui sa vizitez un specialist???

    0
    0

  • Victor pe 10 Aug 2007, 17:11
    Bolile prostatei

    1-As, dori daca se poate,sa enumerati,mai multe feluri de alimente si legume,fructe,care se pot consuma ,la bolile urinare si mai ales in prostatite 2-In boala de prostata,sunt mai multe faze in evolutia bolii.VA rog sa descrieti cateva sintome la fiecare faza aevolutiei bolii.Cu multa stima si respect.MUltumesc.

    0
    0

  • AMOSRAMAN pe 25 Iun 2007, 09:25
    Si altceva ?

    Mai intai detoxifica foarte bine organismul,curatind colonul complet.Apoi alcalinizeaza umorile corpului,band macar apa alcalina DEVIN cu pH=9,4.Si...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod