Ca să alungi oboseala trebuie să-ţi cureţi corpul de toxine, susţine Dr. Oz care mizează pe câteva plante puternic detoxifiante. Descoperă plantele care te revigorează!
Dacă ai o senzaţie permanentă de oboseală, te trezeşti foarte greu dimineaţa şi eşti de-a dreptul epuizată seara când pleci de la muncă este momentul să apelezi la câteva soluţii ajutătoare pe care ţi le recomandă celebrul Dr. Oz. O plantă care face adevărate minuni pentru corpul tău este pătrunjelul atât proaspăt, cât şi uscat, însă pe lângă acest remediu mai există şi altele la fel de eficiente.
Ca să-ţi ajuţi organismul să elimine toxinele, Dr. Oz îţi recomandă să faci un amestec de plante pe care să le foloseşti cât mai des în alimentaţia ta zilnică. Le poţi măcina, după care să foloseşti această pudră în supe, mâncăruri, paste şi salate.
Prepară-ţi acest mix de ierburi
Amestecă câte o lingură din fiecare ingredient:
- pătrunjel uscat
- turmeric măcinat
- rozmarin uscat
- ghimbir măcinat
- piper Cayenne
- schinduf
- seminţe de fenicul.
Pentru a potenţa efectul acestui amestec, Dr. Oz recomandă să incluzi în alimentaţia ta mai multe legume cu frunze verzi.
De ce să mănânci mai mult pătrunjel
Pentru că pătrunjelul este una dintre plantele cele mai bogate în clorofilă care este recunoscută pentru faătul că purifică sângele. De asemenea, clorofila întăreşte sistemul imunitar, scade riscul de inflamaţii în corp, îmbunătăţeşte funcţionarea vezicii urinare şi a rinichilor. Mai mult, pătrunjelul este o sursă bogată în acizi graşi omega-3 care protejează inima de boli şi reduc riscul de a suferi de artrită.
Foloseşte această verdeaţă în smoothie-uri verzi, salate, toate mâncărurile pe care le faci şi în supe/ciorbe.
De ce să mănânci mai mult rozmarin
Pentru că rozmarinul stimulează digestia şi intensifică efectul de detoxifiere. Această plantă este bogată în antioxidanţi care protejează organismul de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi. Până şi sistemul nervos şi cel circulator are de beneficiat de pe urma consumul de rozmarin. Dr. Oz recomandă să-ţl ţii la îndemână într-un ghiveci la bucătărie sau să-l păstrezi uscat într-un borcan închis ermetic.
De ce ar fi bine să introduci turmericul în alimentaţia ta
Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, previne apariţia cheagurilor de sânge şi accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea).