Reţete ingenioase cu dovleac
Latte cu dovleac
Ingrediente
- 4 căni cu cafea tare
- 6 căni lapte de migdale (soia sau lapte de vacă)
- o cană şi jumătate cu piure de dovleac
- 1/2 cană cu sirop de arţar sau miere de albine
- 1 linguriţă cu amestec de mirodenii (scorţişoară, ghimbir, nucşoară, cuişoare)
- 1 linguriţă cu extract de vanilie.
Se amestecă bine toate ingredientele şi se consumă ca atare. Dacă vrei să faci o cantitate mai mare pe care să o păstrezi la frigider este de preferat să fierbi la foc mic timp de o jumătate de oră.
Terci de ovăz cu piure de dovleac
Ingrediente
- 4 linguri cu fulgi de ovăz
- o cană cu lapte (migdale, soia sau de vacă)
- scorţişoară
- piure de dovleac.
Se fierbe la foc mic laptele cu fulgii de ovăz, timp de 1-2 minute. Se ia de pe foc, se adaugă scorţişoara şi piureul de dovleac şi se amestecă bine.
Posteaza comentariu