Dr. Oz: 5 alimente care scad trigliceridele şi-ţi menţin inima tânără

Consumă spanacul în stare proaspătă sau gătit într-un mod simplu, deoarece aduce numai nutrienţi de valoare pentru organismul tău!
Trigliceridele sunt de vină atunci când nu te simţi sătulă după o masă decentă, susţine celebrul Dr. Oz. Aceste molecule de grăsime din sânge atunci când sunt crescute blochează activitatea unui hormon care are rolul de a atenţiona creierul când eşti sătulă. Astfel, că riscul de mânca prea mult şi de a te îngrăşa este unul foarte mare atunci când trigliceridele mari.

Este recomandat să-ţi faci periodic analize de sânge care îţi pot arăta care este nivelul trigliceridelor pentru a lua măsurile necesare.
Pe lângă tratamentele medicamentoase, Dr. Oz recomandă schimbarea regimului alimentar şi includerea în meniul tău a unor alimente care au rolul de a scădea nivelul trigliceridelor.


Cele mai bune alimente care scad trigliceridele



1. Spanacul


Este o sursă importantă de acid alfa-lipoic, care reduce cu până şa 60% nivelul trigliceridelor, explică Dr. Oz care recomandă să consumi spanacul atât în stare crudă în salate, cât şi gătit simplu cu ulei de măsline şi ceapă/usturoi. Spanacul este bogat în fibre şi sărac în calorii, aşa că poţi să-l consumi cu încredere de cât mai multe ori pe săptămână.


2. Uleiul de măsline


Un alt aliment pe care trebuie să-l incluzi în alimentaţia ta dacă vrei să reduci nivelul trigliceridelor este uleiul de măsline extravirgin. Acesta este recunoscut pentru conţinutul său în grăsimi bune care acţionează asupra trigliceridelor, reducându-le nivelul.
Înlocuieşte uleiurile rafinate, smântâna sau untul cu uleiul de măsline pentru a te bucura de beneficiile lui. Dr. Oz îţi recomandă să consumi câte 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin în fiecare zi, peste salatele de crudităţi.


3. Somonul


Datorită conţinutului de acizi graşi omega-3 şi proteine, somonul este un aliment care reduce nivelul trigliceridelor şi asigură o saţietate de lungă durată. Dr. Oz îţi recomandă să consumi 2 porţii de somon sau alte peşte gras (macrou, hering, sardine, anşoa) în fiecare săptămână.



4. Fasolea boabe


Boabele de fasole sunt bogate în fibre, ajutând la digestie şi menţinând o stare de saţietate pe o perioadă lungă de timp. De asemenea, au un efect benefic şi pentru inimă, reducând nivelul trigliceridelor, explică Dr. Oz. Consumă-le în salate, în ciorbe, pateuri vegetale sau în lipie, amestecate cu alte ingrediente.


5. Strugurii


Strugurii conţin la fel de mulţi compuşi care scad trigliceridele precum tratamentele medicamentoase, susţine Dr. Oz. Consumă-i atât pe cei negri care au un conţinut mai mare de resveratrol în coaja lor, dar şi pe cei albi care sunt la fel de sănătoşi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandrinami pe 30 Nov 2013, 09:36
    trigliceride

    Excelente idei !

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod