1. Pune o cratiţă goală pe foc pentru a se încinge.
2. Toarnă doar puţină apă pe fundul ei pentru a favoriza formarea aburilor.
3. Aruncă în cratiţi floretele de broccoli şi cotorul curăţat de coaja fibroasă.
4. Asezonează broccoli cu sare, piper negru şi ulei de măsline extravirgin.
5. Pune capacul peste cratiţă şi lasă la fiert aproximativ 3 minute, până când broccoli este pătruns, dar încă crocant. Apoi mai lasă-l încă un minut fără capac.
Bineînţeles că pentru a obţine florete de broccoli fierte corect poţi să foloseşti în aparatele de preparat la aburi sau o sită specială pentru prepararea la aburi, însă metoda prezentată mai sus nu necesită ustensile speciale şi este cea mai simplă.
Poftă bună!Recomandarea unui bucătar celebru: Jacques Pepin îţi arată cum să fierbi corect broccoli!
Jacques Pepin este un bucătar francez, recunoscut în toată lumea pentru calităţile sale. El a apărut în peste 14 serii televizate despre gătit (inclusiv "Julia and Jacques Cooking at Home", alături de cunoscuta Julia Child), a fost bucătarul personal pentru trei personalități marcante din conducerea statului francez, inclusiv Charles de Gaulle şi este principalul coordonator al unor programe din cadrul Centrului Internaţional Culinar, fondat de Institutul Culinar Francez, în New York.
Mai jos poţi să urmăreşti un episod din seria "Jacques Pépin: More Fast Food My Way", în care celebrul bucătar explică şi cum se prepară corect broccoli.
Comentarii (2)
De Gaulle era presedinte in 1965. Pepin s-a nascut in 1935. La 30 de ani era deja un sef recunoscut in Eiropa. Deci...
"[...]a fost bucătarul personal pentru trei personalități marcante din conducerea statului francez, inclusiv Charles de Gaulle [...]. Serios? Cam cati ani are bucatarul asta? Este matusalemic?
Posteaza comentariu