Căpşunile sunt delicioase simple atunci când sunt de grădină şi coapte foarte bine, deoarece mirosul şi dulceaţa lor nu mai au nevoie de nimic. Însă, dacă pofteşti la un desert cu căpşuni nu trebuie să te gândeşti la reţete complicate. Cu cât sunt mai simple şi cu ingrediente-cheie, cu atât gustul căpşunilor va fi mai puternic fără să fie acoperit de alte arome.
Căpşunile, un cocktail de nutrienţi
Căpşunile au un conţinut foarte ridicat de vitamina C şi antioxidanţi care aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. Consumul de căpşuni are un efect benefic asupra ochilor, ajută la buna funcţionare a creierului, scade tensiunea arterială şi protejează inima de afecţiuni grave.
Conţinutul lor mare de antioxidanţi este cel care conferă protecţie împotriva unor boli grave cum ar fi cancerul, dar tot ei întăresc sistemul imunitar şi previn îmbătrânirea prematură a pielii. Ai toate motivele să consumi aceste fructe delicioase când sunt în sezon!
Acidul folic, potasiul, magneziul şi manganul sunt câteva dintre cei mai importanţi nutrienţi pe care îi furnizează căpşunile. De asemenea, datorită conţinutului mare de fibre, căpşunile reglează tranzitul intestinal, ameliorând astfel procesul de digestie.
Căpşunile sunt fructe recomandate în cura de slăbire, deoarece alături de afine, coacăze, mure şi zmeură nu au un conţinut mare de zahăr. Datorită compuşilor din conţinutul lor, căpşunile reduc pofta de mâncare şi stimulează metabolismul să ardă mai mult grăsimi.
Este de preferat să consumi câte un pumn de căpşuni în fiecare zi fără să le pui zahăr, fie în smoothie-uri delicioase, fie peste cerealele de la micul dejun, fie ca o gustare delicioasă între mesele principale. Dacă adori deserturile cu căpşuni aromate, încearcă să le faci pe cele mai simple dintre ele şi să nu adaugi o cantitate prea mare de zahăr şi unt.