Eşti curioasă ce se mănâncă în familia celebrului Dr. Oz? Iată câteva dintre reţetele pe care le prepară frecvent Lisa Oz, soţia medicului pentru a-şi răsfăţa familia!
Dr. Oz ne oferă tot felul de informaţii despre ce este bine să mănânci şi care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti. Întrebarea pe care o avem cu toţii este: oare familia lui respectă toate aceste reguli de a mânca sănătos? Iar răspunsul este da, dacă ne luăm după reţetele pe care soţia medicului le-a împărtăşit în cadrul unei ediţii a emisiunii The Dr. Oz Show. Majoritatea preparatelor care se consumă în familia Oz sunt vegetariene, deoarece atât soţia lui cât şi doi dintre copii nu consumă carne. Doar Dr. oz consumă ocazional peşte şi carne slabă. Mai mult, Lisa Oz este vegetariană de la vârstă de 15 ani.
Ca să-ţi faci o idee despre viaţa organizată a familiei Oz, află că:
- în fiecare dimineaţă Dr. Oz aleargă şi face 15 minute de yoga
- evită dulciurile
- are mese mici la interval de 60 de minute
- micul dejun preferat este iaurtul grecesc cu afine
- gustările preferate sunt migdalele şi nucile
- odacă ajunge târziu acasă, Dr. Oz consumă doar o salată simplă la cină
- mâncarea care se face în casă este vegetariană
- la masă se consumă doar apă plată (cu felii de portocală, lămâie sau castravete), niciodată sucuri şi doar ocazional alcool
- nu servesc decât rareori desert
- bucătăria se închide după ora 19:30
- frigiderul familiei este plin de verdeţuri, zmeură, mere şi legume
- în cămară au leguminoase, orez brun, ulei de măsline.
Dacă eşti curioasă ce mănâncă Dr. Oz acasă împreună cu familia lui, iată reţetele şi inspiră-te din ele!
1. Mic dejun cu ouă moi făcute în apă
- 1 ou
- 1 felie de pâine integrală, prăjită
- 1/2 linguriţă unt de cocos presat la rece
- 1 căţel de usturoi
- ulei de trufe.
Pune oul în apa fierbinte cu puţin oţet şi lasă-l timp 3 minute. Se freacă felia de pâine cu usturoi, se pune ulei de cocos şi se aşază oul peste pâine. La final se stropeşte cu puţin ulei de trufe.
2. Păstrăv la cuptor cu rozmarin şi lămâie
Ingrediente
- 1 păstrăv întreg curăţat de intestine
- 3 rămurele de rozmarin
- 5 căţei de usturoi, decojiţi
- 3 felii de lămâie
- 1/2 de lămâie
- ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru.
Mod de preparare
Se umple peştele cu rozmarin, feliile de lămâie, usturoi, iar la exterior se unge cu ulei de măsline şi se presară sare şi piper negru măcinat. Se pune la cuptor 20-30 de minute.
3. Salata pe care o mănâncă Dr.
Oz când ajunge seara târziu de la spital
Ingrediente
- 2 căni cu rucola
- 170 de grame de pui sau creveţi
- 4 linguri cu brânză feta
- 1/3 cană cu seminţe de rodie
- 1/2 cană cu nuci caju crude
- 2 linguri cu oţet balsamic
- sare de mare
- piper.
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele împreună.
4. Conopidă la cuptor
Ingrediente
- 1 1/2 cană cu nuci
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 1 conopidă ruptă în buchete mici
- 1/2 linguriţă chilli
- 1 linguriţă cu turmeric
- 1 lingură cu garam masala (o combinaţie de condimente indiene care conţine şi scorţişoară, nucşoară, chimen)
- 1 1/4 cană cu apă
- 3 linguri cu pastă de tomate
- 1/4 lingură cu sare.
Mod de preparare
Se încălzeşti cuptorul. Nucile se aşază pe tavă şi se lasă la cuptor 6-8 minute, după care se mărunţesc. Conopida se prăjeşte în puţin ulei, se adaugă apoi condimentele, apa, pasta de roşii şi se lasă totul la înăbuşit câteva minute. Se ornează cu nuci proaspăt prăjite şi verdeaţă.
5. Salată de quinoa cu legume şi verdeaţă
Ingrediente
- 1 cană cu quinoa
- 1/2 linguriţă sare de mare
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 1 ceapă roşie, tăiată mărunt
- 1 dovlecel, tăiat bucăţi mici
- 3 morcovi, tăiaţi mărunt
- 2 linguriţe cu oregano uscat sau cimbru
- 1/4 linguriţă cu fulgi de ardei iute
- 1/4 linguriţă cu piper negru, măcinat
- 1 lingură cu pătrunjel proaspăt tocat.
Mod de preparare
Se spală quinoa şi se pune la fiert în 2 căni cu apă şi sare. După ce începe să fiarbă se lasă focul pe mic, se pune capacul şi se lasă 10-15 minute până absoarbe tot lichidul.
Între timp se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa, apoi se adaugă usturoiul, dovlecelul, morcovii, cimbrul sau oregano, fulgii de ardei iute, lăsându-se la foc mediu timp de 8-10 minute. Se presară sarea şi se pune amestecul peste quinoa, amestecând bine toate ingredientele. Se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat.
6. Tocăniţă de linte cu seminţe de chia
Ingrediente
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 ceapă albă, tocată mărunt
- 1 linguriţă cu seminţe de chimen
- 1/4 linguriţă cu cardamom măcinat
- 1 linguriţă cu usturoi tocat
- 2 linguri cu ghimbir proaspăt răzuit
- 2 linguriţe cu turmeric
- 1/2 de linguriţă cu fulgi de ardei iute
- 4 căni cu apă sau supă de legume
- 2 căni cu linte
- 1 conservă cu pastă de tomate
- 1/2 linguriţă cu sare de mare
- 1 lingură cu seminţe chia
- 4 linguri cu pătrunjel proaspăt tocat
- orez brun fiert (optional).
Mod de preparare
Se pune la călit ceapa, după care se adaugă chimeniu, cardamomul şi usturoiul, lăsându-se la călit 2 minute.
Se adaugă apoi 4 căni cu apă, ghimbirul, turmericul, fulgii de ardei iute, lintea şi pasta de roşii şi se lasă la foc mic timp de 15 minute.