Poate ţi s-a întâmplat deja să faci la abur broccoli sau conopidă care s-au transformat total şi au avut un gust oribil! Asta pentru că nu ai respectat timpul necesar pentru gătirea lor. Descoperă cum să găteşti legumele ca să fie delicioase şi respectă timpul de gătire!
Broccoli
La abur: 5-10 minuteLa tigaie: 5-7 minute
La cuptor: 25 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 4-8 minute
Conopida
La abur: 30 de minuteLa tigaie: 15-20 de minute cu prefierbere 7 minute
La cuptor: 20 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 10-15 minute
Varza de Bruxelles
La abur: 7-10 minuteLa tigaie: dacă e feliată are nevoie de 2-3 minute
La cuptor: 30-35 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (dacă e proaspătă) şi 10-12 minute (dacă e congelată)
Sparanghel
La abur: 8-12 minuteLa tigaie: 5-8 minute la foc mediu
La cuptor: 15-20 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 7-10 minute
Morcovi
La abur: 10-13 minute (rondele)La tigaie: 4-6 minute (rondele sau beţe)
La cuptor: 40-45 la 180 de grade Celsius
În apă: 8-10 minute (rondele) şi 20-30 de minute (întregi)
Fasolea boabe
La abur: 2,5-3 ore, înmuiată în prealabil 24 de oreÎn apă: 5-6 ore (fără înmuiere) şi 40-80 de minute (înmuiată în prealabil 24 de ore)
Vinete
La abur: 20-30 minute (rondele)La tigaie: 10 minute (cubuleţe)
La cuptor: 30-40 de minute la 200 de grade Celsius (întreagă)
Dovlecei
La abur: 20-25 minute (cuburi)La tigaie: 5-7 minute pe fiecare parte (rondele)
La cuptor: 20 minute la 200 de grade Celsius
Cartofi dulci
La abur: 20-30 minute (cuburi, rondele)La tigaie: 20-25 minute la foc mediu, eventual cu puţină apă la final
La cuptor: 30 de minute
În apă: 15-25 de minute
Ardei
La abur: 2-4 minuteLa tigaie: 10 minute la foc mic
La cuptor: 15 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 3 minute
Fasole verde
La abur: 15-25 minuteLa tigaie: 10 minute (proaspătă) şi 15 minute (congelată)
La cuptor: 30-40 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (proaspătă) şi 10-12 minute (congelată).