Lintea se poate folosi în salate, supe, tocăniţe şi în preparate cu orez, ea fiind o excelentă sursă de proteine pentru vegetarieni şi vegani. Spre deosebire de fasole şi năut care necesită un timp mai lung de preparare, fiind esenţială etapa de înmuiere a boabelor, pentru linte nu este necesară această etapă, astfel că te poţi baza pe această leguminoasă pentru a face reţete rapide.
Lintea, o sursă excelentă de proteine
Alături de năut, fasole, mazăre, germenii de lucernă, soia, seminţele de cânepă, hrişcă, lintea are un conţinut bogat în proteine. Pe lângă proteine, lintea mai aduce un aport însemnat de fier, potasiu, fibre solubile şi insolubile, calciu, magneziu şi vitamina B6.
De asemenea, o ceaşcă de linte conţine în jur de 230 de calorii, iar saţietatea pe care o oferă este una de lungă durată.
Astfel că te poţi baza pe preparatele simple cu linte atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus şi nu îţi place să consumi foarte multă carne.Cum se prepară lintea
Potrivit celebrului Dr. Oz, avem nevoie de aproximativ 50 de grame de proteine pe zi, deoarece acestea ne ajută să fim mai energici, să rezistăm mai uşor în faţa tentaţiilor culinare de tot felul şi să ardem grăsimile în plus. Ca să-ţi faci o idee despre conţinutul de proteine care se regăseşte în sursele vegetale în comparaţie cu sursele animale, iată cam care ar fi proporţia:
- o ceaşcă cu linte conţine 18 grame de proteine;
- o bucată mică de carne aduce 22 de grame de proteine;
- un ou conţine în jur de 6 grame de proteine;
- un iaurt grecesc obişnuit are în jur de 16 grame de proteine;
- o ceaşcă cu lapte integral are în jur de 8 grame de proteine.
Prin urmare, poţi să observi singură cu lintea are un conţinut însemnat de proteine.
Lintea, mai multe feluri şi culori
Lintea o găsim în diverse culori şi dimensiuni, însă printre cele mai folosite sunt sortimentele de linte portocalie, verde şi maro. Pe lângă acestea, mai există lintea neagră.
Posteaza comentariu