Cum să faci supă de legume fără rețetă

Vremea se răcește și o porție de supă caldă îți aduce din nou confortul și buna dispoziție. Află cum poți pregăti o supă de legume fără rețetă.
Indiferent dacă ești răcit, obosit, stresat sau doar înfrigurat o porție de supă de legume îți dă rapid energie și te menține în formă. Chiar și atunci când ai ajuns acasă după o zi aglomerată și nu ai chef deloc să gătești supa de legume este o variantă rapidă pentru o cină ușoară, cu un număr redus de calorii, dar cu multe vitamine și minerale. Nu ai nevoie neapărat de smântână sau de alte produse lactate. Gustul și aroma legumelor sunt suficiente pentru a crea textura pe care ți-o dorești. Se prepară rapid cu ajutorul unui blender, iar în timp ce o savurezi îți vei aminti cât de speciale sunt și gusturile naturale.

 
Iată ce pași trebuie să respecți pentru a prepara supă de legume fără rețetă:

 
1. Pregătește legumele

Alege legumele pe care vrei să le transformi în supă și începe să le tai. Vei avea nevoie de cel puțin un cățel de usturoi, o ceapă, un păstârnac sau niște țelină.
Restul ingredientelor va fi în funcție de preferințele tale: mazăre, morcovi, conopidă, varză, dovlecei, broccoli, porumb sau cartofi dulci. Nu trebuie să te chinui să le tai felii egale. Nimeni nu le va vedea pentru că la final vor deveni oricum o cremă gustoasă. Dacă vrei o consistență mai densă adaugă și cartofi albi, dar nu exagera pentru că pot face supă să pară lipicioasă. În cazul în care vrei să obții un gust ușor dulceag poți adăuga un măr sau o pară. De asemenea, dovleacul îți aduce mai aproape savoarea specifică toamnei.

 
2. Călește legumele

Topește o lingură de unt, ulei de măsline sau de cocos. Adaugă ceapa și usturoiul, apoi continuă cu celelalte legume după 5 minute. Amestecă bine și adaugă încă o lingură de unt sau ulei și lasă acoperit la foc mic 20 de minute.
Aromele se vor combina și vei avea baza ideală pentru supă.

 
3. Pregătește ingredientele aromate

În timp ce rumenești legumele poți toca mărunt puțină rădăcină de ghimbir. Alte opțiuni sunt cimbrul, pudra de curry, foile de dafin, rozmarinul, scorțișoara sau ardeiul iute. Pune combinația aleasă în oală.

 
4. Adaugă lichid

Majoritatea rețetelor recomandă zeama de pui, de legume sau chiar berea, dar de fapt nu ai nevoie decât de apă. Gustul legumelor va fi mult mai intens dacă nu folosești decât apă. Poți pune o lingură de vin în zilele în care vrei să obții un gust de sărbătoare, dar de obicei apa este ideală. Pune suficientă apă pentru a acoperi complet legumele, apoi pune capacul și lasă la foc mic până când fierb. După ce devin moi vei putea să faci foarte ușor un piure din toate legumele.
Dacă observi că apa se evaporă prea repede poți să mai adaugi ca să nu arzi legumele.

 
5. Mixează supa 

Mai întâi scoate ingredientele aromate precum cimbrul sau foile de dafin. Ardeiul iute, ghimbirul sau nucșoara pot fi lăsate în amestec. Folosește un blender pentru a omogeniza toate legumele și adaugă apă dacă vrei ca supa să fie mai lichidă. Dacă îți dorești o supă cremoasă adaugă puțin unt, ulei sau lapte de cocos. De asemenea, pune o lingură de suc de lămâie sau de oțet pentru a echilibra gustul final și nu uita de ½ linguriță de sare. 

 
6. Decorează și servește

Poți presăra frunze de pătrunjel proaspăt sau mentă pentru a da un aspect deosebit supei de legume. De asemenea, poți folosi și semințe de dovleac rumenite, busuioc, salvie, crutoane sau miez de cocos neîndulcit.

 
7. Congelează ce ți-a rămas

Nu este nicio problemă dacă nu consumi toată supa pe care ai pregătit-o. O poți porționa în borcane sau cutii cu un capac etanș, lăsând puțin spațiu în partea de sus.
După aceea le poți pune la congelator pentru a savura o porție de supă de fiecare dată când ai nevoie de o doză gustoasă de vitamine. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.