Ai nevoie de trei ingrediente de bază pentru a face clătite americane sănătoase. Şi nu trebuie să foloseşti deloc făină, deoarece este înlocuită cu un ingredient sănătos.
De obicei clătitele americane sunt făcute cu ou, făină albă, zahăr, lapte dulce sau lapte bătut, bicarbonat şi praf de copt. Însă ce ai spune de nişte clătite care nu conţin zahăr şi nici făină în aluat? Un filmuleţ postat de Buzfeed prezintă patru combinaţii geniale pentru a face clătite sănătoase fără făină. Cu unt de arahide şi ciocolată, doar cu ciocolată sau cu banane şi afine sunt combinaţii câştigătoare pentru a obţine clătite americane gustoase şi sănătoase.
Iată patru reţete care se fac foarte simplu şi te poţi răsfăţa cu o porţie de clătite sănătoase!
1. Clătite americane cu banane
Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, 1 linguriţă cu scorţişoară.
Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună. Apoi se pune scorţişoara, fulgii de ovăz şi se mixează bine. Foloseşte o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura. Se lasă 2-3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte. Se pot orna cu felii de banană, nuci şi sirop de arţar.
2. Clătite americane cu banane şi afine
Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, un pumn de afine proaspete sau congelate.
Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună. Apoi se pun afinele, fulgii de ovăz şi se amestecă cu grijă.
3. Clătite americane cu ciocolată neagră
Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, 2 linguri cu fulgi de ciocolată neagră sau ciocolată mărunţită, 2 linguri cu cacao pudră, puţină sare.
Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună. Apoi se adaugă cacaua, fulgii de ovăz şi bucăţile de ciocolată şi se amestecă bine.
4. Clătite americane cu unt de arahide şi fulgi de ciocolată
Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, 2 linguri cu unt de arahide, fulgi de ciocolată sau ciocolată neagră mărunţită şi puţină sare.
Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi untul de arahide, amestecându-se bine împreună. Apoi se adaugă celelalte ingrediente. Foloseşte o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura.