Cum ne schimbam obiceiurile de alimentatie?

Dupa cum se stie, primul pas catre rezolvarea unei probleme o constituie constientizarea deplina a acesteia. De aceea, este important sa reflectezi pe indelete, sa te analizezi si sa intelegi ce se intampla cu tine si de unde provin problemele. Care sunt obiceiurile pe care vrei sa le schimbi? In ce masura te afecteaza acestea? Cum ai ajuns sa deprinzi obiceiurile respective? Daca nu intelegi ca sunt daunatoare, in subconstient nu vei acorda prea multa importanta chestiunii si riscul de a abandona este foarte mare.

In sfarsit, ultimul "pas" din punct de vedere al pregatirii psihologice este sa incerci sa vizualizezi modul in care se va schimba viata ta dupa ce vei fi parcurs toate etapele si iti vei fi atins obiectivul.

Acum poti trece la pasul urmator.

Pasii mici sunt cei mai siguri

Sau "Orice mare calatorie incepe cu un singur pas", cum spun chinezii. Este esential sa nu operezi schimbari bruste, care ar putea chiar sa-ti deregleze metabolismul si sa-ti creeze stari depresive sau probleme de sanatate, precum anemia si pierderi masive de calciu. Iata cateva directii pe care este bine sa le ai in vedere:

  • Chiar daca nu obisnuiai, ia in fiecare dimineata micul dejun si ai grija ca acesta sa includa si fructe proaspete.
  • Odihneste-te "pe saturate"; opt ore de somn ar fi recomandabile, dat fiind ca lipsa de somn este unul dintre factorii care conduc la acumularea in greutate.
  • Mesteca incet alimentele si incearca sa nu citesti in timpul mesei si sa nu te uiti nici la televizor.
  • Macar una dintre mesele zilei ar trebui sa se desfasoare in familie sau alaturi de partenerul de viata; iti va induce un considerabil confort psihologic.
  • Mananca numai atunci cand ti-e foame si ridica-te de la masa de indata ce simti ca te-ai saturat.
  • Obisnuieste-te sa consumi produse degresate, chiar daca ti se pare ca nu sunt la fel de savuroase ca celelalte.
  • In ceea ce priveste metodele de gatit, incearca sa folosesti mai mult gratarul si sa pregatesti mancarea in abur. Cu cat mai putine prajeli, cu atat mai bine.
  • Nu renunta la carne; multe persoane par sa creada ca renuntarea la acest aliment le-ar ajuta sa slabeasca. Nu este in intentia ta sa devii vegetariana, iar carnea contine multe elemente nutritive de care ai nevoie. Poti consuma carne slaba de vita, de pasare si peste.
  • Otetul sau zeama proaspata de lamaie ar trebui sa fie principalele mijloace de a condimenta salatele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod