Ce schimba traiul in doi

Cand tinerii parasesc casa parinteasca, o fac, cea mai mare parte dintre ei, pentru a trai in cuplu, fie in concubinaj, fie intr-un mariaj cu acte in regula. Unii sunt plini de entuziasm...
Cand tinerii parasesc casa parinteasca, o fac, cea mai mare parte dintre ei, pentru a trai in cuplu, fie in concubinaj, fie intr-un mariaj cu acte in regula. Unii sunt plini de entuziasm, altii vad aceasta schimbare ca pe o necesitate, un pas implicit pentru a-si forma o familie. Este mutatul impreuna o decizie indispensabila pentru o relatie adevarata de cuplu sau, dimpotriva, un pas care ucide iubirea?

In sfarsit acasa


Dupa luni bune petrecute cautand un cuib pentru dragostea voastra, fie el proprietate personala sau chirie, iata-va mutati impreuna. Acum nu mai este nevoie sa imprumutati cheia de la apartamentul unei prietene, sa plecati in excursie sau sa asteptati ca ai vostri sa nu mai fie acasa pentru a va dezmierda in liniste. Desi ati scapat de grija asta, observati ca apar altele in timp.

Odata mutati impreuna, marile proiecte ale voastre incep sa prinda viata: va cumparati un televizor, alegeti impreuna draperiile, aveti buget comun si sunteti mereu impreuna, putandu-va baza unul pe celalalt.
Organizati mese cu prietenii la voi acasa sau pur si simplu va odihniti unul in bratele celuilalt dupa o zi grea de munca.

In primul rand, a accepta sa locuiti impreuna este un prim gest de angajament, de responsabilitate. Pentru multi tineri, decizia de a sta impreuna reprezinta marturia faptului ca au o relatie foarte serioasa si stabila.

Grijile domestice


Acum sunteti liberi si ati scapat oarecum de influenta familiilor voastre, nu doar pentru ca v-ati mutat, ci si pentru ca faceti ceea ce vreti, cand vreti. Plecarea din casa parinteasca presupune pierderea unui anumit confort, chiar daca o duceti bine din punct de vedere financiar. Cu atat mai mult cu cat obisnuiai ca mama sa iti calce rochiile, sa iti prepare micul dejun si sa iti faca ordine in camera cand plecai in graba la serviciu.
Acum tu esti cea care trebuie sa faca toate astea si multe altele in plus.

Pentru a nu-ti fi foarte greu si a nu cadea toate in grija ta, invata sa te impui inca de la inceput. Impartiti sarcinele in casa si tineti-va de ele. O alta varianta ar fi sa  incercati sa faceti totul impreuna. Obisnuieste-ti partenerul cu ideea ca trebuie sa aiba si el anumite responsabilitati in casa si nu este suficient doar sa aiba un salariu mare pentru ca lucrurile intre voi sa meraga bine.

Incercati sa va armonizati si invatati sa faceti compromisuri. Nu mai fi exigenta. Daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda, firea maniaca in privinta ordinii sau bomema si dezordonata a partenerului tau te va calca rapid pe nervi.

Situatii inevitabile


Atunci cand va vedeti putin si va este dor unul de altul, este usor sa va surprindeti mereu si sa fiti incantati de relatia voastra. Cand locuiti impreuna, incet-incet, incepi sa descoperi defectele partenerului tau.
De exmplu, desi nu iti va face placere, iti va fi foarte usor sa descoperi ca iubitul tau nu clateste niciodata cada dupa ce face dus. Iata-te pusa in fata unei situatii obisnuite de cuplu.

E si mai rau daca ai locuit singura inainte sa te muti cu iubitul. Oricand pot aparea discutii in ceea ce priveste volumul sonorului unui film de actiune, zgomotul infernal al tastaturii atunci cand el este implicat intr-o misiune importanta a unui joc la calculator de ultima generatie sau fumatul in casa. Daca vrea sa doarma si pe bucata ta de pat, te simti de-a dreptul invadata.

Paziti-va de rutina


Viata de culpu presupune si multe compromisuri pe care nu suntem dispuse mereu sa le acceptam la varsta la care suntem dornice de cunostere si aventura. Daca nu esti pregatita sa il vezi zilnic si te temi ca rutina sa nu il faca sa isi piarda interesul pentru tine, nu te grabi sa va mutati impreuna.
De fapt, nici nu trebuie sa faci acest pas daca nu ti-l doresti si nu esti sigura de partenerul tau. A locui fiecare in casa lui nu va impiedica sa aveti o relatie seriosa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod