Un meniu zilnic echilibrat susține rezistența organismului în fața provocărilor zilnice și previne senzația de epuizare și afecțiunile de sezon. Deși sunt foarte mici, ouăle de prepeliță sunt o sursă importantă de vitamine, oferind de patru ori mai mulți nutrienți decât ouăle de găină. În cazul în care nu știi cum afectează ficatul ouăle de prepeliță, avem vești bune pentru tine. Specialiștii au analizat acest aspect, iar studiile au relevat că ouăle au proprietăți hepatoprotectoare, ceea ce înseamnă că vor asigura funcționarea optimă a ficatului și o protecție sporită în procesul de eliminare a toxinelor.
Gustările zilnice care includ ouă de prepeliță previn deteriorarea ficatului și ameliorează valoarea transaminazelor. Efectul benefic se explică prin stoparea degradării țesuturilor localizate la nivelul ficatului.
În aceste condiții nu ai de ce să te îngrijorezi dacă vrei să testezi acest ingredient consistent care ar fi bine să facă parte din dieta zilnică. Ouăle de prepeliță nu afectează ficatul în mod negativ, ci previn lezarea țesuturilor și favorizează realizarea tuturor funcțiilor acestui organ.
Iată ce alte avantaje îți aduce un consum frecvent de ouă de prepeliță:
1. Protecția împotriva afecțiunilor respiratorii
Ouăle de prepeliță sunt foarte utile în cadrul terapiei pentru tratarea astmului și a tuberculozei. Proteina ovomucid din componența lor este ușor de asimilat și de prelucrat de organism, regăsindu-se inclusiv în medicamentele utilizate pentru reducerea simptomelor neplăcute. Această proteină reduce gravitatea reacțiilor alergice și favorizează refacerea echilibrului organismului.
De asemenea, ouăle de prepeliță conțin antioxidanți și acizi grași esențiali.
Vitamina A și seleniul din ouă îmbunătățesc funcționarea plămânilor. Gustările cu ingredientul util sunt folositoare și în cazul alergiilor sezoniere pentru că vor elimina durerile de cap, lăcrimatul ochilor, nasul care curge sau strănutul persistent.
2. Prevenirea afecțiunilor renale
Rinichii elimină substanțele toxice din sânge, reglează nivelul tensiunii arteriale, asigură echilibrul de electroliți și susțin producția de globule roșii. Insuficiența renală se manifestă în momentul în care se acumulează o cantitate excesivă de toxine și fluide în organism. Printre simptome se regăsesc oboseala constantă, starea de slăbiciune, respirația întretăiată, letargia, umflăturile sau starea de confuzie.
Ouăle de prepeliță curăță sângele de toxine și metale grele, stimulează sistemul imunitar și fac sângele mai pur.
Persoanele diagnosticate cu insuficiență renală, dar și cele care vor să-și protejeze sănătatea sunt sfătuite să consume proteine de calitate cum sunt cele oferite de aceste ouă.
3. Asigurarea unei sarcini fără complicații
În timpul celor 9 luni de sarcină apar foarte multe interdicții legate de meniul zilnic, dar ouăle de prepeliță gătite pot fi consumate fără griji. Asigură o doză utilă de fosfor, proteine și antioxidanți foarte utili pentru dezvoltarea fătului și protecția organismului viitoarei mame. De asemenea, este recomandat să continui să consumi ouă de prepeliță și după ce ai născut pentru că îmbunătățesc profilul nutrițional al laptelui de mamă.
4. Prevenirea anemiei
Ai putea suferi de anemie chiar dacă nu ai primit încă un diagnostic. Manifestările caracteristice pot fi de intensitate redusă, dar vor deveni severe dacă deficitul nutrițional se agravează.
Ouăle de prepeliță conțin vitamina B12, fier și vitamina A. Cresc nivelul de hemoglobină, stimulând eliminarea toxinelor și fortificarea organismului.
5. Tratarea diabetului
Dacă suferi de diabet strategia de tratament se va concentra pe stabilizarea nivelului glicemiei și prevenirea creșterii colesterolului. Ouăle de prepeliță au un conținut redus de carbohidrați, puțin colesterol și un număr redus de calorii. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că ouăle de prepeliță au drept efect reducerea glicemiei și pot preveni agravarea diabetului, care implică necesitatea insulinei injectabile sau a transfuziilor de sânge.