Crocante și apetisante: cele mai bune salate pentru copii

Nu este deloc ușor să convingi copiii să aleagă salatele în locul chips-urilor sau meniurilor de la fast food, dar dacă folosești ingredientele potrivite și creezi o combinație atractivă de culori îi poți determina să mănânce mai sănătos. Testează variantele de salate pentru copii și vei vedea că gustul deosebit le va stârni interesul.
Când pregătești salate pentru copii nu vei aplica aceleași criterii ca și în cazul adulților. Dacă adulții sunt preocupați de calorii, dressinguri complexe sau ingrediente cu efect antiaging, în cazul copiilor lucrurile stau foarte diferit. În primul rând trebuie să iei în calcul că au un simț al gustului foarte dezvoltat și că nu sunt obișnuiți cu o varietate de ingrediente consumate simultan. Specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru salatele simple, folosind 3 sau 4 ingrediente la început. Alege numai alimente care îi plac deja copilului pentru a evita reacția de respingere.
După ce copilul s-a obișnuit cu salatele îi poți cere să te ajute când le pregătești. Este o soluție creativă pentru a-l convinge să guste ingrediente noi și treptat veți ajunge să preparați salate foarte complexe.
În general salatele pentru cei mici trebuie să aibă ingrediente crocante, proaspete și ușor dulci. Poți varia consistența, dar nu uita de aceste 3 calități care vor garanta succesul.

 
Iată ce salate pentru copii trebuie să testezi cât mai curând:

 
1. Salată cu broccoli

Ingrediente:
- 10-12 felii de bacon;
- 300g de broccoli mărunțit;
- o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
- ½ cană de stafide aurii.
 
Pentru dressing:
- 100ml de maioneză;
- 2 linguri de oțet balsamic;
- 2 linguri de zahăr brun.
 
Cum se prepară:
Rumenește baconul la tigaie, apoi amestecă toate ingredientele. Prepară dressingul, adaugă-l la amestec și lasă o oră la rece. Servește salata presărată cu mărar proaspăt.

 
2. Salată cu muștar și cartofi

Ingrediente:
- 6 cartofi albi de mărime medie;
- ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
- 200g de țelină, tăiată cubulețe;
- 5 ouă fierte.
 
Pentru dressing:
- ½ linguriță de sare Kosher;
- ½ linguriță de piper negru;
- ½ cană de maioneză;
- 2 linguri de muștar cu miere;
- o lingură de zeamă de murături sau de oțet din vin alb.
8 roșii cherry, pătrunjel și boia de ardei dulce pentru servire.
 
Cum se prepară:
Fierbe cartofii în coajă, apoi lasă-i la răcit, curăță-i și taie-i cubulețe. Adaugă ceapa, țelina și ouăle.
Amestecă ingredientele pentru dressing, apoi adaugă-l la salată și servește decorat cu roșii cherry, boia de ardei și frunze de pătrunjel proaspăt.

 
3. Salată cu spanac și căpșuni

Ingrediente:
- 250g de frunze crude de spanac;
- 2 căni de căpșuni, tăiate felii;
- ½ cană de nuci pecan;
- 100g de brânză de capră sau brânză cu mucegai.
 
Pentru dressing:
- 2 linguri de oțet balsamic;
- o lingură de zahăr brun;
- ¼ linguriță de tarhon uscat;
- ¼ linguriță de usturoi pudră;
- o lingură de ulei de măsline extravirgin sau ulei de nucă;
 - ½ linguriță de muștar.
 
Cum se prepară:
Amestecă ingredientele pentru salată, apoi pune-le la rece o oră. Cu 10 minute înainte de a servi salata prepară dressingul cu ajutorul blenderului, pune salata într-un borcan de sticlă, adaugă dressingul și agită bine.
Servește presărat cu migdale măcinate.

 
4. Salată cu paste

Ingrediente:
- 1½ cană de paste spiralate sau fundițe din făină integrală;
- 2 căni de broccoli, mărunțit;
- o cană de conopidă, mărunțită;
- o cană de ciuperci, tăiate felii;
- o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
- 50g de măsline negre fără sâmburi;
- o roșie mare sau 7 roșii cherry, tăiate felii;
- un avocado, tăiat felii subțiri.
 
Pentru dressing:
- 2 linguri de suc de lămâie;
- 3 linguri de ulei de alune presat la rece;
- ½ linguriță de oregano uscat;
- ½ linguriță de măghiran uscat;
- un vârf de cuți de sare roz de Himalaya;
- un vârf de cuțit de piper cayenne.
 
Cum se prepară:
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi lasă-le la scurs. Înmoaie legumele la tigaie timp de 15 minute, apoi amestecă toate ingredientele pentru salată.
Continuă cu dressingul, lasă la rece 4 ore, apoi servește decorat cu miez de nucă de cocos neîndulcit.