Crăciun: 5 deserturi pline cu ciocolată care vor fi pe placul tuturor

Chocolate lava este un dulce special, care pe cât de rafinat pare pe atât de simplu se prepară. Descoperă reţeta masterchef-ului Adi Hădean!

Deserturile cu ciocolată ating coarda sensibilă a multor femei, dar şi bărbaţi. Orice dulce care are la bază ciocolata va deveni delicios şi nu trebuie să ţinteşti neapărat reţete sofisticate şi complicate.

1. Chocolate lava - reţeta masterchef-ului Adi Hădean



Ingrediente pentru 8 porţii
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de zahăr
  • un pachet de unt (200 grame)
  • 400 de grame de ciocolată neagră.

Mod de preparare

Amestecă ouăle, făina și zahărul cu ajutorul unui tel până obții o compoziție omogenă, fină, cremoasă.
Pune la topit untul și ciocolata împreună, apoi amestecă-le în compoziția obținută anterior. E important să torni câte puțin, altfel rişti să transformi ouăle în omletă, ciocolata și untul fiind calde.
Foloseşte orice formă (porţelan, aluminiu) vrei pe care să o ungi în prealabi cu puţin unt şi să presari puţin zahăr.
Umple formele cu amestec pentru prăjituri.

Așază-le într-o tavă și pune-le în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Lasă-le acolo pentru 10-12 minute.
Poţi să combini cu îngheţată, fructe de pădure sau caramel, după cum recomandă specialistul.

Credit foto şi reţeta: www.adihadean.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod