Deserturile cu ciocolată ating coarda sensibilă a multor femei, dar şi bărbaţi. Orice dulce care are la bază ciocolata va deveni delicios şi nu trebuie să ţinteşti neapărat reţete sofisticate şi complicate.
1. Chocolate lava - reţeta masterchef-ului Adi Hădean
Ingrediente pentru 8 porţii
- 3 ouă
- 3 linguri de făină
- 3 linguri de zahăr
- un pachet de unt (200 grame)
- 400 de grame de ciocolată neagră.
Mod de preparare
Amestecă ouăle, făina și zahărul cu ajutorul unui tel până obții o compoziție omogenă, fină, cremoasă.
Pune la topit untul și ciocolata împreună, apoi amestecă-le în compoziția obținută anterior. E important să torni câte puțin, altfel rişti să transformi ouăle în omletă, ciocolata și untul fiind calde.
Foloseşte orice formă (porţelan, aluminiu) vrei pe care să o ungi în prealabi cu puţin unt şi să presari puţin zahăr.
Umple formele cu amestec pentru prăjituri.
Așază-le într-o tavă și pune-le în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Lasă-le acolo pentru 10-12 minute.
Poţi să combini cu îngheţată, fructe de pădure sau caramel, după cum recomandă specialistul.
Credit foto şi reţeta: www.adihadean.ro
Posteaza comentariu