Crăciun: 5 deserturi pline cu ciocolată care vor fi pe placul tuturor


 

2. Prăjitură de ciocolată cu biluţe de cocos - reţetă Edith's Kitchen


Ingrediente pentru biluţe de brânză şi cocos:
  • 250 grame de brânză dulce
  • 50 grame de nucă de cocos
  • 50 grame de zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri de amidon (rase).

Ingrediente pentru blatul de ciocolată:
  • 4 ouă
  • 60 grame de zahăr
  • 50 grame de ciocolată topită
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de cacao (rase)
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă praf de copt.

Glazura:
  • 100 mililitri de lapte
  • 50 grame de zahăr
  • 50 grame de unt
  • 100 grame de ciocolată (50 grame ciocolată neagră şi 50 grame de ciocolată cu lapte).

Mod de preparare

Biluţe de cocos:
Se amestecă toate ingredientele. Se modelează cu mâinile umezite biluţe de mărimea unei nuci mai mari.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu unt.


Aluatul de cicolată:
Batem albuşurile spumă cu un praf de sare.
Separat mixăm câteva minute gălbenuşurile şi zahărul.
Se încorporează în gălbenuşuri ciocolata topită şi apoi punem peste ele albuşurile spumă, făina amestecată cu amidonul, praful de copt şi cacaua şi amestecăm cu o paletă.
Se toarnă compoziţia rezultată peste bilele de brânză.
Folosiţi o formă de 24 cm diametru (sau chiar 22 cm).
Se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 grade şi se coace 20-25 de minute.


Glazura:
Punem într-un ibric laptele, zahărul şi untul şi se fierb la foc mic câteva minute (2-3 minute), până se îngroaşă puţin.
Adăugăm apoi ciocolata ruptă în bucăţele şi lăsăm puţin pe foc până când se topeşte ciocolata (eu am pus şi 2 cubuleţe de ciocolată neagră în plus, să fiu sigură că nu este prea lichidă glazura).
Lăsăm să se răcească bine, după care se toarnă deasupra prăjiturii călduţe sau rece.
Prajitura se taie doar când este rece.

Credit foto şi reţeta: www.edithskitchen.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod