Ciocolata neagra ne tine departe de doctori

In ultimii ani, tot mai multe cercetari au demonstrat ca ciocolata neagra este mai eficienta chiar si decat unele medicamente. Singura conditie este ca aceasta sa aiba peste 60% cacao.
8 motive sa consumi ciocolatat neagra:

1. Reduce tensiunea arteriala

Flavonoizii din cacaua ajuta la normalizarea tensiunii arteriale si la scaderea colesterolului. S-a demonstrat ca ciocolata neagra este aproape la fel de eficace ca si medicamentele antihipertensive, deoarece nu numai ca reduce tensiunea dar scade cu 20% riscul unui atac de cord, cu 10% si cu 8% riscul mortii premature.


2. Imbunatateste circulatia sangelui catre creier

Datorita flavonoizilor din cacao, vasele de sange din creier se dilata si permit patrunderea unei cantitati mai mari de sange si implicit de oxigen.
In consecinta, cand consumam ciocolata neagra ajutam creierul sa lupte cu oboseala, insomnia sau imbatranirea. Flavonoizii se mai gasesc si in vin, ceai verde sau afine.


3. Imbunatateste starea de spirit

Feniletilamina, o substanta chimica secretata de creier, care se gaseste si in ciocolata, induce o stare de euforie si excitatie asemenatoare cu cea din timpul preludiului.


4. Imbunatateste nivelul zaharului in sange

Se datoreaza tot flavonoizilor. Cu cat ciocolata este mai bogata in cacao, cu atat contine o cantitate mai mare de flavonoizi.
Un studiu italian arata ca ciocolata neagra bogata in flavonoizi reduce riscul de diabet.


5. Reduce riscul de atac de cord

Potrivit unui studiu american cateva patratele de ciocolata neagra consumate in fiecare zi reduce cu 50% riscul unui atac de cord. Studiul a demonstrat ca sangele se coaguleaza mai greu la oamenii care mananca ciocolata.  


6. Lupta cu oboseala

Un studiu britanic arata ca adultii, care sufera de sindromul oboselii cronice si mananca zilnic, timp de aproape o saptamana, in jur de 50 de grame de ciocolata, cu un continut de cacao de 85%, nu se mai simt obositi.


7.
Creste colesterolul “bun” si il scade pe cel “rau”

Acest beneficiu se datoreaza in special antioxidantilor, care reduc riscul bolilor cardiovasculare.


8. Reduce tusea

Un studiu britanic arata ca o substanta din cacao poate fi mult mai eficienta impotriva tusei chiar si decat un medicament. Pe deasupra aceasta nu are efecte secundare cum se intampla in cazul medicamentelor.