Chifteluţele de post cu broccoli sunt absolut perfecte pentru orice masă sau gustare, sunt perfecte și pentru post sunt gustoase și foarte, foarte ușor de gătit. Prima dată când le-am făcut, am ales să fac puține, doar pentru că nu știam dacă vor fi sau nu pe gustul meu. Am să vă dau cantitățile pentru puține, dar eu mărturisesc că fac mereu cu dublul.
Ingrediente pentru chifteluțe de post cu broccoli
350 g broccoli
1 ceapă
1 căţel usturoi
1 cartof ras pe răzătoarea mică
1 morcov ras tot pe răzătoarea mică
100 g caşcaval vegetal (se poate și fără)
50-70 g pesmet/griș
sare, piper și alte condimente după gust
Se fierb bucheţelele de broccoli cu puțină sare până se înmoaie astfel încât să poată fi pasate ușor cu furculița. După ce s-au fiert, le scurgi imediat de apă, apoi le pasezi. Adaugi și restul ingredientelor. Eu pun mai întâi cartoful ras (după ce l-am stors în prealabil), apoi usturoiul, sarea și
condimentele. În funcție de textura rezultată adaug cașcavalul vegetal (dacă decid să pun, pentru că nu pun de fiecare dată), dar mereu pun griș sau pesmet. Pun câteva linguri, în funcție de cum se prezintă compoziția. Pesmetul sau grișul ajută la închegare, iar compoziție nu trebuie să fie nici foarte tare, dar nici foarte moale. Poți face un test încercând să modelezi una. Pun întotdeauna ulei pe mână când le modelez, iar la final trec chifteluțele prin făină.
Dacă alegi să le prăjești, trebuie să fii atentă să le lași exact cât trebuie: adică atât cât e nevoie să prindă crustă și să se rumenească. Dacă vrei să eviți prăjeala, le poți face la cuptor, la foc mediu, timp de jumătate de oră, într-o tavă cu hârtie de copt.
Sunt excelente atât calde, cât și reci (dacă mai rămân și apucă să se răcească :).
Posteaza comentariu