Chifteluțe de post. Cele mai bune 3 rețete

2 din 4

Chiftelule de post cu năut

Chifteluțele de post cu năut și pătrunjel sau falafel (celebrele chifteluțe orientale) sunt gustoase, foarte uşor de făcut şi le poţi combina în foarte multe feluri. 
 

Ingrediente pentru chifteluțe de post cu năut:

 
1 cană cu năut boabe, înmuiate în apă peste noapte
1 legătură de pătrunjel proaspăt
5 căţei de usturoi
1 ceapă mică tocată mărunt
1 lingură de făină/tărăţe de psyllium/făină de năut
sare
piper
1/4 linguriţă cu seminţe de chimen măcinate
1/4 linguriţă cu seminţe de coriandru mărunţite
1/2 linguriţă cu boia
puţin ulei de măsline (opţional)

Năutul înmuiat se scurge bine de apă şi se mixează în robotul de bucătărie împreună cu toate celelalte ingrediente. În cazul în care nu aveți robot de bucătărie, puteți da toate ingredientele prin mașina de tocat. Se amestecă totul foarte bine apoi se modelează chifteluţele şi se prăjesc în mult ulei până când se rumenesc.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod