Ceaiul verde: 5 indicaţii terapeutice

Proprietăţile ceaiului verde sunt cunoscute şi apreciate încă din timpuri străvechi.
Proprietăţile ceaiului verde sunt cunoscute şi apreciate încă din timpuri străvechi. Oamenii de ştiinţa au adus numeroase dovezi care sprijină eficienţa în prevenirea şi chiar tratarea a numeroase probleme de sănătate.

Indicaţiile terapeutice ale ceaiului verde includ un număr mare de afecţiuni. Iată câteva dintre ele:

1. Te scapă de kilogramele în plus.
Studiile efectuate în laborator pe cobai arată că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele.
Experţii avertizează însă că s-ar putea ca efectele să nu fie la fel în cazul nostru şi că menţinerea unui stil de viaţă sănătos prin combinarea activităţilor fizice cu o dietă adecvată este cheia pentru o siluetă sănătoasă.
 
2. Ameliorează simptomele artritei reumatoide. O substanţă conţinută de ceaiul verde are proprietatea de a reduce inflamarea şi durerile articulaţiilor în caz de artrită reumatoidă. O echipă de cercetători de la Facultatea de Medicină din Michigan au efectuat câteva studii în laborator, care indicau clar posibilitatea de a folosi compusul EGCG din ceaiul verde ca tratament viitor al artritei reumatoide.

 
3. Previne apariţia cancerului de piele. Oamenii de ştiinţă au descoperit că ceaiul verde oferă protecţie împotrivă cancerului de piele. Utilizarea unui spray cu ceai verde reduce efectele nocive ale razelor ultraviolete asupra pielii. Specialiştii de la Universitatea Cleveland, Ohio, care au testat soluţia au declarat că este eficient în protejarea pielii.
 
4. Reduce riscul atacurilor de inimă. Trei ceşti de ceai băute în fiecare zi scad riscul producerii atacurilor de inimă cu până la 70%, sunt de părere specialiştii.
Dr. Carrie Ruxton, membru al Tea Advisory Panel, este de părere că flavonoizii din ceai pot preveni inflamaţiile, reducând riscul apariţiei trombozei.
    
5. Întăreşte densitatea osoasă.
Cercetările arată să ceaiul negru, oolong şi verde au proprietatea de a proteja oasele. Doar 2 ceşti de ceai consumate zilnic pot să aducă beneficii similare ca şi o porţie de lactate.  
 
Cu toate acestea, specialiştii atrag atenţia că nu trebuie să ne bazăm pe ceai pentru a reduce riscul de fracturi şi pentru a îmbunătăţi densitatea osoasă.
Este mult mai important să asiguri cantitatea de calciu necesară organismului şi să fac exerciţii fizice.