Ce să introduci în dietă dacă vrei să-ți întărești sistemul imunitar și sănătatea inimii

Fibrele alimentare fac parte din categoria carbohidraților și contribuie, printre multe altele, la atingerea sau menținerea unei greutăți corporale ideale.
Studiile arata ca o dieta bogata in fibre intareste sistemul imunitar, are grija de sanatatea inimii, vine in ajutorul problemelor gastrointestinale si imbunatateste aspectul pielii.

Fibrele alimentare se impart in doua categorii: fibre solubile –  ofera senzatia de satietate dupa mese si te ajuta sa tii sub control cantitatea de mancare pe care o consumi; fibre insolubile –  se gasesc in fructe, cereale integrale, legume si seminte, ajutand la buna functionare a tractului digestiv.

Desi se gasesc atat de usor si sunt, practic, la indemana oricui, putin sunt cei care se asigura ca isi consuma zilnic portia de fibre.
Daca vrei sa aduci un aport important sanatatii tale, iata cum introduci mai multe fibre in dieta ta:

Mananca fasole


Fasolea este unul dintre cele mai simple alimente bogate in fibre. Pentru micul dejun, paseaza cateva boabe de fasole si intinde-le pe o felie de paine prajita alaturi de omleta (sa ne amintim ca micul dejun englezesc contine, obligatoriu, fasole – nu degeaba!). La pranz, mananca o salata in care ai adaugat cateva boabe de fasole fierte. Si sa nu uitam de “batranele” ciorba de fasole si mancarea de fasole, cu care ne-au crescut bunicii si parintii nostri. 

Transforma cojile de la portocala in pudra


Pune cojile de portocala la uscat intr-un loc retras, iar cand s-au uscat suficient, pune-le in blender pana se transforma intr-o pudra. Adauga o lingurita din pudra de coaja de portocala in smoothie-uri, ceai sau iaurt.
Acest truc creste aportul de fibre. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro