Ce greșeli faci când mănânci ouă

Este foarte probabil ca mulți oameni să fiarbă ouăle până când sunt siguri că acestea sunt bine gătite. Aceasta nu este cea mai bună modalitate de a prepara un ou fiert. De ce?
Pentru că ouăle care sunt lăsate să fiarbă prea mult timp vor pierde o mare parte din substanțele lor nutritive. Ouăle trebuie fierte de la minimum 8 până la maximum 14 minute. Acest lucru este important de reținut, deoarece ouăle care sunt gătite pentru prea mult timp încep să piardă proteinele lor valoroase. 

S-ar putea să faci anumite greșeli atunci când mănânci ouă. Iată ce lucruri ar trebui să eviți!


1. Prăjești ouăle prea mult timp


Ar trebui să acorzi o atenție deosebită timpului de gătire atunci când faci preparate care includ ouă prăjite. Acest lucru se datorează faptului că ouăle care sunt prăjite pentru prea mult timp vor forma ioni de sulf care sunt insolubili pentru organism, din combinarea proteinelor și ionilor de fieri.
Sulfurile sunt foarte greu de absorbit de către organismul uman. Pe lângă această complicație, ouăle care sunt prăjite prea mult încep să transforme aminoacizii în substanțe care pot fi dăunătoare pentru consum.

2. Consumi ouă crude


Multe persoane au impresia că ouăle crude conțin mai multe substanțe nutritive decât ouăle care au fost gătite. Acest lucru nu este corect. Experții explică faptul că această practică a consumului de ouă crude oferă organismului o nutriție mai slabă, de fapt. Consumul de ouă care nu au fost gătite poate, de asemenea, să te expună la bacterii dăunătoare.
Ouăle crude conțin o substanță care are un impact negativ asupra absorbției de biotină. Atunci când apare o deficiență de biotină în organism, pot apărea pierderea apetitului și slăbiciune.

3. Bei ceai după o masă care conține ouă


O cană cu ceai după o masă cu ouă reprezintă o practică îndrăgită de mulți oameni. Dacă te numeri printre acești oameni, acesta ar putea fi un obicei pe care ai dori și ar trebui să îl elimini din viața ta. Conținutul de proteine din ouă poate provoca indigestie atunci când este combinat cu acidul tanic din ceai.

4. Bei lapte de soia în același timp în care mănânci ouă


Unele persoane aleg o cană cu lapte de soia atunci când mănâncă ouă la micul dejun. Însă persoanele care combină aceste două substanțe probabil că nu își dau seama ce probleme pot apărea din această combinație.
Conținutul de proteine poate fi problematic atunci când este combinat cu Trysin, care există în laptele de soia. Din nou, este vorba despre o combinație care face ca absorbția proteinelor să devină dificilă pentru organismul tău.

În concluzie, ouăle reprezintă o modalitate gustoasă și hrănitoare care te ajută să îți începi ziua atunci când sunt pregătite în modul corect. Dar când nu sunt pregătite corect, se pot transforma într-un preparat nociv pentru corpul tău. De aceea, este important să ai grijă mereu la timpul de preparare al ouălor, dar și la combinații alimentare pe care le faci atunci când ouăle fac parte din rețetele tale.
iulia-mirica